Τρελό “καρναβάλι” και συνωστισμός στην Πάτρα

Το αδιαχώρητο στις σκάλες του Αγίου Νικολάου

Ποτό, κέφι, κόσμος πολύς, καπνογόνα και πυροτεχνήματα. Εικόνες από την Πάτρα και τις σκάλες του Αγίου Νικολάου που δεν θυμίζουν… κορονοϊό. Κι όμως, καταγράφηκαν εν καιρώ πανδημίας.

Οι εικόνες συνωστισμού στις σκάλες του Αγίου Νικολάου, ιδίως στο σημείο τους προς το κάστρο, καταγράφηκαν όλη τη νύχτα. Και όλα έγιναν στο τέλος της καρναβαλικής μέρας που έμοιαζε να κυλά χωρίς απρόοπτα. Και σε μια πόλη που είναι «κατακόκκινη» από τα κρούσματα.

Τα όσα έγιναν στην Πάτρα θυμίζουν περισσότερο μέρες προ κορονοϊού και καρναβαλιού πριν από τον Φεβρουάριο του 2020 (σ.σ. όταν το Καρναβάλι της Πάτρας ματαιώθηκε για πρώτη φορά) με νέους ανθρώπους, χωρίς μάσκες και με ένα ποτό στο χέρι να περιφέρονται διασκεδάζοντας και παίζοντας με καπνογόνα και πυροτεχνήματα, σαν να βρίσκονται στο τέλος της παρέλασης.

Από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής ο συνωστισμός ήταν… παρών στην περιοχή του Κάστρου, στην Πάτρα. Νεαροί διασκέδαζαν σαν να μην υπάρχει κορονοϊός. Με τύμπανα έπαιζαν μουσική, είχαν πάρει… ποτό take away και το πάρτι δεν ήθελε πολύ για να στηθεί…

Υφυπουργός Υγείας: Υγειονομική βόμβα τα καρναβαλικά πάρτι
Για εικόνες που παραπέμπουν σε υγειονομική βόμβα εν εξελίξει έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο περιθώριο των περιστατικών ακραίου συνωστισμού πολιτών με αφορμή την τελευταία ημέρα του τριωδίου.

“Δεν θέλω να προδικάσω κακά μαντάτα αλλά πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα εκεί όπου υπήρξε συνωστισμός θα δούμε και αντίστοιχες νοσηλείες και σε απλές κλίνες COVID και σε κλίνες ΜΕΘ” τόνισε κάνοντας λόγο για δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, newsit και thebest