Προωθήθηκε ο απολογισμός των ζημιών στην πυρόπληκτη Ανατολική Μάνη

Από την Περιφέρεια στα Υπουργεία

Τον πλήρη απολογισμό των ζημιών τις οποίες προκάλεσε στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22 του περασμένου Αυγούστου προώθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς της πολιτείας.

Ο εν λόγω απολογισμός προέκυψε μετά τις αυτοψίες και τους ελέγχους τους οποίους διενήργησαν κλιμάκια των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην πληγείσα περιοχή, η οποία έχει κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη πολιτικής προστασίας.

Στα έγγραφα που απεστάλησαν περιλαμβάνονται:

– Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας  Πολιτικής Προστασίας κήρυξης της πληγείσας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

– Εκθεση καταγραφής ζημιών σε συγκοινωνιακές υποδομές, δομές περιβάλλοντος και λοιπές υποδομές τεχνικών έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

– Εκθεση καταγραφής ζημιών σε επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

– Εκθεση καταγραφής ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και δασικές εκτάσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

– Εγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας σχετικά με ενέργειες για τη διαχείριση καμένων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα από την πυρκαγιά στις  22/8/2020 στις Τ.Κ. Βαχού και Γέρμας Δημοτικής Ενότητας Οιτύλου και Τ.Κ. Δροσοπηγής, Νεοχωρίου, Καρυουπόλεως, Χωσιαρίου, Σκαμνακίου και Καρβελά της Δημοτικής Ενότητας Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της Π.Ε. Λακωνίας.

– Εκθεση αυτοψίας του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής Μάνης  για διαπίστωση βλαβών που προκλήθηκαν σε συγκοινωνιακές υποδομές από την πυρκαγιά της 22 – 23 Αυγούστου 2020 σε περιοχές του Δήμου.

– Εκθεση αυτοψίας του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής Μάνης για διαπίστωση βλαβών που προκλήθηκαν σε δίκτυα ύδρευσης και αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΑΜ από την πυρκαγιά της 22 – 23 Αυγούστου 2020 σε περιοχές του  Δήμου.

Την έκθεση με τις αυτοψίες των κλιμακίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.