Κορονοϊός: Μεγάλη δωρεά από την Sparta Gourmet στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Συνεχίζει να ευεργετεί την Λακωνία η οικογένεια Βαλιώτη

Το ΔΣ της Εταιρείας Sparta Gourmet προχωρά σε μία πολύ μεγάλη αλλά και ουσιαστική δωρεά προς το γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

Πρόκειται για τη δωρεά ενός μοριακού αναλυτή GENERXPERT ο οποίος μεταξύ άλλων θα ανιχνεύει την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας κ. Μπάρδη Γιάννη και Βαλιώτη Εκατερίνα μας δήλωσαν πως ακολουθώντας πάντοτε το παράδειγμα του ιδρυτή κ. Ευσταθίου Βαλιώτη και με τη σύμφωνη γνώμη του αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δωρεά αυτού του μηχανήματος εξασφαλίζοντας 330 τεμάχια αυτοματοποιημένης μοριακής εξέτασης για την ποιοτική ανίχνευση του SARS-CoV-2 θεωρώντας πως θα συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση αλλά και στην ορθή διαχείριση των ολοένα αυξανόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Το μηχάνημα αυτό προσφέρεται από την εταιρεία Sparta Gourmet μαζί με ένα θάλαμο κάθετης νηματικής ροής, βιολογικής ασφάλειας ο οποίος είναι απαραίτητος εξοπλισμός για τη διαγνωστική χρήση του μοριακού αναλυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες αντίστοιχα μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί ήδη σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, τηρούν όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις, διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ανίχνευσης άλλων ασθενειών όπως η γρίπη τύπου Α και Β,RSV, SSARS, Φυματίωσης, Στρεπτόκοκκου, HIV, HCV κτλ.

O κ. Μπάρδης μεταξύ άλλων μας δήλωσε πως η Sparta Gourmet διάγοντας τον 4ο χρόνο λειτουργίας της αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της κοινωνίας της πόλης της Σπάρτης και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες που υπάρχουν προβαίνει σε αυτή τη δωρεά ώστε να ενισχύσει το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης και να συμβάλλει ουσιαστικά στην έγκαιρη αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού παρέχοντας στους συμπολίτες μας μια ουσιαστική βοήθεια στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που όλοι βιώνουμε.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας μαζί του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Βουλευτή γιατρό Νεοκλή Κρητικό που ως φίλος της οικογενείας και γνωρίζοντας τη διάθεση της οικογένειας Βαλιώτη για βοήθεια προς το κοινωνικό σύνολο βοήθησε στην εξεύρεση μιας αξιόπιστης λύσης μοριακού αναλυτή.

Κλείνοντας τόσο ο ίδιος ο κ. Μπάρδης όσο και η σύζυγός του Εκατερίνα δεσμεύθηκαν πως έχοντας ως οδηγό τη συμβολή του ζεύγους Βαλιώτη θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν πάντοτε εκεί που θα κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: flynews.gr