9ος Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου

Ελάτε τα Χριστούγεννα να τρέξουμε στο βουνό

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 18/12/2022

Tόπος διεξαγωγής: Καστόρειο Λακωνίας Δήμου Σπάρτης(το Καστόρι βρίσκεται πάνω στον Ταΰγετο-20χλμ. από την Σπάρτη. Με το που μπείτε στην Σπάρτη ερχόμενοι από Αθήνα, στον κόμβο του νοσοκομείου της Σπάρτης, υπάρχει η πινακίδα που λέει Καστόρι, Λογκανίκος, Γεωργίτσι, στρίβετε δεξιά στην κατεύθυνση της πινακίδας και μετά από 20 χλμ. θα βρείτε το Καστόρι. Πάνω σε αυτόν τον δρόμο δεν στρίβετε πουθενά). Ή εναλλακτικά από τον νέο δρόμο Λεύκτρου – Σπάρτης(στρίβετε στην έξοδο Πελλάνας) και ακολουθείτε τις πινακίδες προς Καστόρειον!

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ. για τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο, 10.30 π.μ. για τον αγώνα των 5,5χλμ., 10.40 π.μ. ο αγώνας του 1χλμ.για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου, έξω από την εκκλησία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο-στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου απέναντι από την εκκλησία. H διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 22.400 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 22.400 μέτρα, τα 1.000 μέτρα είναι άσφαλτος, τα 5.400 μέτρα είναι χωματόδρομος, ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 16.000 μέτρα. Οπότε οι αναγωγές σε ποσοστά επί τις εκατό όσον αφορά την διαμόρφωση της διαδρομής είναι:

μονοπάτια: 71,75%
άσφαλτος: 4,48%
χωματόδρομος δασικός: 23,77%

Υψομετρικά προφίλ:

Ξεκινάτε από τα 440μέτρα περίπου και φτάνετε μέχρι τα 1.434μέτρα, και μετά καταλήγετε στα 440 μέτρα όπου και τερματίζετε(δείτε τον επισυναπτόμενο χάρτη)

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ.

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ