8η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού στο Ξηροκάμπι

Δείτε εικόνες

Την ευκαιρία να βρεθούν στους αθλητικούς χώρους εντός του σχολικού ωραρίου είχαν οι μαθητές του Ξηροκαμπίου για τον εορτασμό της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας σχολικού αθλητισμού – και Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού – . Στην εκδήλωση οι μαθητές ανακάλυψαν το αθλητικό ιδεώδες και μυήθηκαν στην μαγεία των αθλημάτων από καταξιωμένους αθλητές και προπονητές αφού στο γήπεδο Ξηροκαμπίου «Ν.Παπαδάκος» παρευρέθησαν οι :
Χριστακάκος Γεώργιος – πρωταθλητής Ελλάδος στον ακοντισμό ,αθλητής της Εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού
Μασούρας Χρήστος – Σπαρταθλητής και 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης
Μανουηλίδης Απόστολος – πρωταθλητής Ελλάδας στην Πάλη επί σειρά ετών και νυν προπονητής στο Λεωνίδα Σπάρτης
Ρηγάκος Ιωάννης – Ομοσπονδιακός προπονητής Πελοποννήσου στην πετοσφαίριση.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ .Φώτης Πολίτης , ο οποίος απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε : « Ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της κανονικής μας ζωής. Υπάρχει η νίκη και η ήττα. Μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η προσπάθεια , η συμμετοχή , η συνεργασία , η άμιλλα, ο σεβασμός . Ο αθλητισμός μας προσφέρει σπάνιες συγκινήσεις και συμβάλλει ώστε να έχουμε νου και σώμα υγιή. Απολαύστε την ημέρα και διδαχθείτε από τους πρωταθλητές μας . Θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Διδασκόντων για την πρωτοβουλία…». Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης από την Δ/νση Π.Ε. Λακωνίας ο Προϊστάμενος Εκαπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αντ. Κωνστάνταρος και η Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Νικολέτα Σγούρου.


Ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τον Ο.Ν.Α. Δήμου Σπάρτης για την παραχώρηση του γηπέδου καθώς και Συνεταιρσμό «ΛΑΚΩΝΙΑ» για την χορηγία χυμών για όλους τους συμμετέχοντες στην δράση.