84χρονη βγήκε στην αυλή και αυτοπυρπολήθηκε

Του Γιάννη Σπυρούνη

Βρήκε το κουράγιο να φύγει από τη ζωή. Επέλεξε τον τρόπο, τακτοποίησε τα προσωπικά της αντικείμενα και με στωική ηρεμία έδωσε το τέλος. Μια 84χρονη στο Επιτάλιο Ηλείας, αυτοπυρπολήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της. Τραγική φιγούρα ο μονάκριβος γιος της, που την βρήκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού που ζούσαν μαζί, όλα τα χρόνια.
Η ηλικιωμένη γυναίκα που δεν είχε δείξει στο παρελθόν συμπτώματα κατάθλιψης και δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο για τη ζωή της, εκτίμησε πως στα 84 της είχε έρθει η ώρα να κλείσει τον κύκλο της.

Το τραγικό αυτό περιστατικό εκτιμάται πως έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, όμως ο γιος της την εντόπισε νεκρή στις 3. Κάλεσε άμεσα τους συγγενείς, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, όμως ήταν πλέον αργά. Η ηλικιωμένη είχε υποκύψει στα εγκαύματά της.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή του Επιτελείου Θωμά Καραχάλιο και το διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Χαράλαμπο Πατσούρη, βρήκαν ακριβώς δίπλα της, δύο άδεια μπουκάλια από οινόπνευμα και δύο χρησιμοποιημένα σπίρτα. Λίγο πιο πέρα, η 84χρονη είχε τακτοποιήσει τα προσωπικά της αντικείμενα. Τις παντόφλες της, τη μαγκούρα και τα γυαλιά της. Και έτσι αθόρυβα, χωρίς να θέλει να επιβαρύνει κανέναν, ίσως μη θέλοντας να στεναχωρήσει τους δικούς της ανθρώπους, επέλεξε το τέλος.

Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα στο χωριό. Ο γιος της απαρηγόρητος προσπαθούσε να αντιληφθεί τα γιατί και το πώς, και να δώσει απαντήσεις από αυτό το χαμό της μάνας. Μάταια προσπαθούσαν να τον παρηγορήσουν οι συγγενείς και οι φίλοι… Ο άνθρωπος που τον έφερε στον κόσμο και που μαζί ζούσαν έως τώρα κάτω από την ίδια στέγη, είχε φύγει για το αιώνιο ταξίδι.

Κοινοποίηση