71 πλέον οι προφυλακιστέοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Ν.Φιλαδέλφεια

Προφυλακιστέος και ο Κροάτης που νοσηλευόταν

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή ο Κροάτης χούλιγκαν που νοσηλευόταν φρουρούμενος και απολογήθηκε πρώτος σήμερα, με τον ανακριτή να του παίρνει κατάθεση στο νοσοκομείο. Έτσι οι προφυλακισμένοι ανέρχονται πλέον σε 71.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στην Ευελπίδων οι απολογίες των εναπομεινάντων 33 χούλιγκαν που συμμετείχαν μαζί με τους προφυλακισμένους στα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ που είχαν ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της Ένωσης Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος κηδεύτηκε την Παρασκευή μέσα σε κλίμα οδύνης στην Ελευσίνα.

Μετά τις απολογίες τους την Παρασκευή (30 άτομα) και το Σάββατο (40 άτομα), οι πρώτοι 70 συλληφθέντες κρίθηκαν όλοι προφυλακιστέοι και σήμερα οι τρεις ανακριτές που έχουν επιστρατευτεί για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η διαδικασία, θα δεχθούν τους υπόλοιπους 35 ανά ομάδες για να ακούσουν την απολογία τους και να αποφασίσουν για την παράταση της κράτησής τους ή την απελευθέρωσή τους.

Οι Κροάτες που έχουν προφυλακιστεί στις απολογίες τους υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον φόνο του Κατσουρή και ότι βρέθηκαν στην Opap Arena για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Από τους 70 που οδηγήθηκαν μέχρι χθες στις φυλακές, οι 67 είναι Κροάτες, οι 2 Έλληνες και ο 1 Αλβανός, κάτοικος Ελλάδας.

Ο ένας Έλληνας που απολογήθηκε χθες, φέρεται να δήλωσε κατά την απολογία του, πως ήταν σε μια ταβέρνα, κοντά στο γήπεδο και έτρωγε με την σύντροφό του.

«Ξαφνικά – φέρεται πως πρόσθεσε- ακούσαμε τη φασαρία και πήγα προς το γήπεδο να δω τι συμβαίνει». Ανέφερε ότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια και τον συνέλαβαν διότι ήταν στο σημείο.