7 Απρίλη | Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ανακοίνωση ΔΗΠΑΚ Νοσοκομείου Σπάρτης

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την περσινή Μέρα Υγείας, όταν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διοργάνωσαν τις πρώτες κινητοποιήσεις μέσα στην πανδημία, δίνοντας κουράγιο σε όλο το λαό. Ήταν η μέρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», δυναμώνοντας τη διεκδίκηση για τα αυτονόητα που ακόμα και σήμερα απορρίπτει η κυβέρνηση, όπως επίταξη του ιδιωτικού τομέα δίχως αποζημιώσεις, προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, με πάνω από 8.450 νεκρούς, εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στερούμενοι τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους, με τις προϋποθέσεις δηλαδή που παρέχει η ίδια η ανάπτυξη της επιστήμης.

Η κυβέρνηση είναι ηθικός αυτουργός των διασωληνωμένων που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, των εξαντλημένων υγειονομικών, των χιλιάδων νοσούντων. Ντρέπεται και η ίδια η ντροπή για τις μεγαλοστομίες που ξεστομίζουν περί προσλήψεων και ετοιμότητας.

Δε θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική ’’κόστους-οφέλους’’ Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

· Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.

· Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη – εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους. Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.).

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων.

Ειδικότερα, για το νοσοκομείο Σπάρτης , απαιτούμε:

1. Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων από μόνιμους γιατρούς (πνευμονολόγου, ενδοκρινολόγου, παιδιάτρου, δερματολόγου και νεφρολόγου κλπ)και λοιπού προσωπικού(παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό)

2. Ενίσχυση των ΤΕΠ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ(ΔΗ.ΠΑ.Κ)-Νοσοκομείου Σπάρτης. Βουνάσης Αλέξανδρος, Γιατρός ΕΣΥ, Μέλος του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων της Ν.Μ. Σπάρτης, εκλεγμένος με τη ΔΗ.ΠΑ.Κ