Νέα κινητοποίηση για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Συνάντηση εργασίας είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη Θεόδωρο και τον Δ/ντή Εκπ/σης Ν. Λακωνίας κ. Πέτρο Νταλιάνη , οι εκπρόσωποι της Επιτροπής κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου Σπάρτης , το οποίο – ως διεκδίκηση – εκκρεμεί από το 1986 !!!
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα θέματα εκπαίδευσης πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των ιεραρχήσεων της Αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε ότι εντός μιας εβδομάδος , αφού ενημερωθεί αναλυτικά για το σοβαρό αυτό θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και διερευνήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο , θα παρουσιάσει , στη συνέχεια , τις οριστικές θέσεις και προτάσεις του προς την Επιτροπή των κατοίκων , τόσο για την εκπόνηση της Μελέτης του έργου όσο και για την ανέγερση του Σχολείου .
Από την πλευρά του ο κ. Δ/ντής Εκπαίδευσης δήλωσε πως το 6ο Σχολείο αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για τη συνολική αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπ/σης και της Προσχολικής Αγωγής στην περιοχή της Σπάρτης και ότι στηρίζει , διαχρονικά , κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή του .
Να σημειωθεί πως το 6ο Δημ . Σχολείο Σπάρτης αποτελεί διεκδίκηση των κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λακεδαίμονος από το 1986 , ιδρύθηκε στα 1994 κι εξαγοράστηκε το οικόπεδό του στα 2008 . Δυστυχώς , έκτοτε , οι προσπάθειες για την υλοποίησή του έπεσαν στο κενό , αφού ήδη έχει χρεωθεί με μια ανάθεση Μελέτης από την τέως Νομαρχία Λακωνίας η οποία προσβλήθηκε κι «έπεσε» στα δικαστήρια και από δυο Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου εκ των οποίων η πρώτη καταργήθηκε με ευθύνη των συμβαλλομένων και η δεύτερη απερρίφθη από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου !!!
Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης και η Εκπ/κή Κοινότητα , ύστερα από την πολύχρονη και άδικη βάσανο που έχουν υποστεί για το θέμα του 6ου Σχολείου από τους εκάστοτε αρμοδίους , ευελπιστούν , αυτή τη φορά , πως θα υπάρξει τίμια και σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος , που θα οδηγήσει , επιτέλους , στην υλοποίησή του .

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ