Παραμονή Πρωτομαγιάς στο ΑΜΙ με το Σύλλογο “Η Ταϋγέτη”

Ο Μουσικός Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη» θα πραγματοποιήσει την παραμονή της Πρωτομαγιάς, 30 Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:30μ.μ. εκδήλωση στο κέντρο «ΑΜΙ» στη Μαγούλα Σπάρτης. Με τη δύση του Ανοιξιάτικου ήλιου καλούμε τα μέλη και της πολυπληθείς φίλους του συλλόγου ν’ ανταμώσουμε και να καλωσορίσουμε όλοι μαζί τον ερχομό του Μάη. Την ώρα αυτή που κάποτε κρεμούσαμε στα μπαλκόνια των μονοκατοικιών μας μαγιάτικα στεφάνια φτιαγμένα με πολύχρωμα λουλούδια από τους ολάνθιστους κήπους μας.

Ο σύλλογός μας έχει αποδείξει με τις εκάστοτε πετυχημένες επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει πόσο προσπαθεί να γιορτάζει και να τιμά τις Εθνικές και Θρησκευτικές μας εορτές, να τηρεί τις τοπικές παραδόσεις και να μεταδίδει στους νεώτερους ωραίες συνήθειες
παλαιότερων εποχών που σφράγισαν την κοινωνία μας. Μερικά χρόνια πριν το καλωσόρισμα του Μάη εορταζόταν την παραμονή με νυχτερινές εξορμήσεις. Ο κόσμος πήγαινε σε διάφορα εξοχικά κέντρα, έκανε καντάδες είτε με μαντολίνα είτε μόνο τραγουδιστικά αθώς και νυχτερινούς περιπάτους στου «Λούλου» τα κυπαρίσσια στην περιοχή «Γουδέiκα»,για να ακούσουν τα αηδόνια.

Στη σημερινή πεζή και αγχωτική εποχή ο σύλλογος μας αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του κόσμου θα προσπαθήσει να δώσει τη χαρά, τον λυρισμό και την ανανέωση, που η Ανοιξιάτικη φύση τόσο απλόχερα σκορπά γύρω μας, σε όλους τους φίλους και φίλες. Με διάθεση να μην προσπερνάμε όλα αυτά τα ωραία που συμβαίνουν θα μεταφέρουμε στην αίθουσα του κέντρου «ΑΜΙ» το πρωτομαγιάτικο κλίμα που ημέρα επιβάλλει.

Στο καλλιτεχνικό μέρος το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Γνωστά Ελληνικά τραγούδια, καντάδες , οπερέτες και τοπικές Ανοιξιάτικες μελωδίες του λυρικού Σπαρτιάτη μουσικού Αλέκου Παναγιωτόπουλου εκτελεσμένα από την τρίφωνη γυναικεία χορωδία μας θα συνοδεύει η νεοσύστατημαντολινάτα μας . Είναι ένα νέο τμήμα που απαρτίζεται από νέα μέλη γεμάτα διάθεση και μεράκι που ανταποκρίθηκαν στο νέο κάλεσμα της μαέστρου μας κ. Φωτεινής Δημάκου-Σακκέτα και υπό την διδασκαλία του κ.Πέτρου Παππά θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά την υπέροχη δουλειά τους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την συμμετοχή της χορευτικής ομά-δας του Δήμου Θεραπνών με Επτανησιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Κων. Κοτσώνη προέδρου του συλλόγου μας.

Ο σύλλογος μας εργάζεται εντατικά όλο το χρόνο.

Δημιουργεί νέα τμήματα, κάνει πρόβες σε νέο ρεπερτόριο, πραγματοποιεί εκδηλώσεις, παρακολουθεί αξιόλογες μουσικές παραστάσεις και ανταποκρίνεται στις προσπάθειες για συμμετοχή σε διάφορες συναυλίες είτε εδώ είτε σε άλλες πόλεις.

Στις 14-4-2018 πήγαμε στην Αθήνα και παρακολουθήσαμε στη νέα Λυρική Σκηνή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» την υπέροχη όπερα «Ο μαγικός αυλός». Ηταν μια αξιόλογη παράσταση που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους φίλους μας που γέμισαν ασφυκτικά το πούλμαν μεταφοράς.

Προσεχώς στις 10-6-2018 θα συμμετάσχουμε με την τετράφωνη μεικτή χορωδία μας σε συνάντηση χορωδιών στην Σκάλα Λακωνίας.

Ο μουσικός μας σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής –Η Ταϋγέτη» βρίσκεται σε πλήρη δράση με μεγάλη πολιτιστική προσφορά.

Με τις καινοτόμες ιδέες μας ευελπιστούμε να ξαφνιάζουμε ευχάριστα το κοινό της πόλης μας με εκδηλώσεις που σφραγίζουν την πολιτιστική ζωή.