60χρονος έπεσε σε κανάλι με το ΙΧ, επέστρεψε κι έπεσε ξανά!

Του Γιάννη Σπυρούνη

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη χθες το μεσημέρι στο Καταράχι και επαναλήφθηκε με τον ίδιο πρωταγωνιστή λίγες ώρες αργότερα. Ένας 60χρονος κινούμενος από Πύργο προς Σπιάντζα, έστριψε στη διασταύρωση προς το Ενωσιακό γήπεδο και το νταραβέρι. Όμως πήρε λίγο πιο απότομα τη στροφή από ότι έπρεπε και το μπλε Autobianchi γλίστρησε στα τσιμεντένια τοιχώματα του αποστραγγιστικού καναλιού του ΓΟΕΒ, καταλήγοντας «μαλακά» στα καλάμια…

Περίοικοι και διερχόμενοι οδηγοί που αντιλήφθηκαν τι συνέβη κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν πρώτοι κατέβηκαν δεμένοι με ιμάντες στο κανάλι και ανέσυραν τον 60χρονο ελαφρά τραυματία. Με το ασθενοφόρο τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Πύργου, περισσότερο προληπτικά. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Π.Υ. Πύργου αλλά και άνδρες της Τροχαίας Πύργου.

Κανείς θα νόμιζε πως μετά την μεταφορά του 60χρονου στο νοσοκομείο η περιπέτεια αυτή θα τελείωνε. Βγαίνοντας από το Γ.Ν. Πύργου επέστρεψε πάλι στο σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητό του, με σκοπό να πάρει κάποια φάρμακα που υπήρχαν σε αυτό. Και μπορεί να γλίστρησε και εύκολα να κατέβηκε μέσα στο κανάλι, αλλά γρήγορα διαπίστωσε πως δεν μπορεί να ανέβει και να βγει από αυτό. Εκτιμάται πως πέρασαν δύο ώρες από εκείνη τη στιγμή και τις συνεχείς προσπάθειες, όταν είδε και αποείδε και κάλεσε στο τηλέφωνο την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τον ανασύρει από το κανάλι και να πάρει πλέον το δρόμο για το σπίτι του, αποφεύγοντας τις «κακοτοπιές»….