6 πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το τελευταίο 24ωρο

Φωτιές ξέσπασαν σε Λακωνία, Μεσσηνία και Κορινθία

Πυρκαγιές σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, με τους ισχυρούς ανέμους να καθιστούν ιδιαίτερα δυσχερές το έργο των πυροσβεστών.

Ειδικότερα, φωτιές καταγράφηκαν στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο δάσος Βασιλακίου, στην περιοχή του Μυστρά πλησίον του Παλαιολογίου, στη Σκούρα και στον Αρκασά. Και στις τέσσερις περιπτώσεις η Πυροσβεστική παρενέβη άμεσα κι έθεσε υπό έλεγχο τις φλόγες, με τους άνδρες της υπηρεσίας να παραμένουν στα εν λόγω σημεία για την αντιμετώπιση ενδεχομένων αναζωπυρώσεων. Ευτυχώς, δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Σύλληψη στο Γύθειο για εμπρησμό από αμέλεια

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γυθείου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Πασσαβάς Γυθείου. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Φωτιά στο Δερβένι Κορινθίας

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα και στο Δερβένι Κορινθίας, όπου και επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα και 2 Α/Φ, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. Τελικά, και στο εν λόγω περιστατικό, παρά τους έντονους ανέμους, οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο, δίχως να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά στον Κάκκαβα Μεσσηνίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Κάκκαβα Μεσσηνίας. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο twitter του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συστάσεις από τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής

Ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός κάνει σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί το επόμενο 48ωρο, καθώς οι άνεμοι, μετά την ραγδαία αλλαγή που παρουσιάζει ο καιρός, , θα είναι δυτικοί και βορειοδυτικοί, εντάσεως 8 και 9 μποφόρ, γεγονός που κάνει ευκολότερη την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών. Έτσι, επιβάλλεται οι πολίτες να αποφύγουν σήμερα και αύριο την καύση κλαδιών, αλλά και οποιαδήποτε άλλη θερμή εργασία στην ύπαιθρο.