5ος στην Ευρώπη ο Γιάννης Καριοφύλλης

Είναι αθλητής του συλλόγου ΓΑΣ Σκάλας

Εξαιρετική η παρουσία του αθλητή του συλλόγου μας ΓΑΣ ΣΚΑΛΑΣ Γιάννη Καριοφύλλη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που διεξήχθη στο Εσποο της Φιλανδίας.

O αθλητής μας κατέκτησε την 5η θέση στον τελικό των 200 μέτρων  ενώ μια ημέρα πριν , με την σκυταλοδρομία 4x100 κατέκτησαν την 4η θέση κάνοντας παράλληλα δύο πανελλήνια ρεκόρ. Όλα αυτά μέσα  σε λιγότερο από 30 ώρες όπου έτρεξε 5 κούρσες, τις πιο απαιτητικές στη σαιζόν.

Η ομάδα της σκυτάλης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία της χώρας στη διοργάνωση. Ο αθλητής μας έτρεξε εξαιρετικά γρήγορα, και στις δύο κούρσες, πραγματοποιώντας παράλληλα εξαιρετικές αλλαγές. Ειδικά στον τελικό της σκυτάλης είναι ο 4ος πιο γρήγορος αθλητής από τους συμμετέχοντες.

Μία ώρα μετά τον τελικό ξεκινάν οι κούρσες του στα 200μ . Πήγε εκεί με την 21η επίδοση (20.92) από τους δηλωθέντες . Έκανε ατομικό ρεκόρ στον προκριματικό (20.84)  . Πέρασε στον τελικό με ισχυρό αντίθετο άνεμο (-3.1 ). Έχει ακριβώς την ίδια επίδοση με τον Ελβετό αντίλαλο του, και για αυτό γίνεται κλήρωση για το ποιος θα καταλάβει την 3η θέση του ημιτελικού και κατά συνέπεια καλύτερο διάδρομο. Χάνει την κλήρωση ,του απομένει πλέον είτε ο διάδρομος 1 είτε ο διάδρομος 8.  Χάνει ξανά στην 2η κλήρωση και καταλήγει να τρέξει τον τελικό στον 1ο διάδρομο.

Παρόλο την άσχημη εξέλιξη με τους διαδρόμους, δεν πέφτει το ηθικό του ούτε και η διάθεση του. Αντιστέκεται στην κούραση της 5η κούρσας , και με ένα καταπληκτικό 2ο 100ασταρι όπως συνηθίζει, καταφέρνει να καταλάβει την 5η θέση στον τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος με χρόνο 20.98 (-1,1) . Σίγουρα ο τελικός θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά εάν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα των κληρώσεων.

Φουσκώνουμε από υπερηφάνεια για τον δικό μας Γιάννη, ο οποίος κατάφερε να καταπλήξει τον αθλητικό κόσμο με την παρουσία του στο 14ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που διεξήχθη στο Εσποο της Φινλανδίας. 

Ο αθλητής του ΓΑΣ ΣΚΑΛΑΣ από τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό, έχει πάντα στο πλάι του τον προπονητή του Θύμιο Βέργο. Μαζί έχουν καταφέρει σπουδαίες  διακρίσεις σε σπουδαίες διοργανώνεις ανεβαίνοντας σταθερά όλο και ψηλότερα

Καμαρώνουμε για αυτό το ταλαντούχο παιδί με τον εξαιρετικό χαρακτήρα και την ατσάλινη θέληση, που κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα όλων πάνω του με την καταπληκτική του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι ο Γιάννης μας εκτός από εξαιρετικός αθλητής ήταν πάντα αριστούχος μαθητής, αρίστευσε στις πανελλήνιες, σπουδάζει στο ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και φέτος ολοκλήρωσε και τη στρατιωτική θητεία του.  Μετά από όλα αυτά, αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια. Αλλά όταν έχεις ένα τόσο χαρισματικό παιδί, τι άλλο μπορείς να περιμένεις εκτός από το καλύτερο!!!