“Κύριε Τόσκα, είστε υπεύθυνος για την παραβατικότητα στο Γεωργίτσι”

Επιστολή προς τον Υπουργό, κύριο Τόσκα, απέστειλε ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων, θέλοντας να καυτηριάσει τη στάση που επιδεικνύει η Πολιτεία στο θέμα της παραβατικότητας που μαστίζει την περιοχή. Μάλιστα, ο πρόεδρος του συνδέσμου, κύριος Τσίχλης, καθιστά υπεύθυνο τον υπουργό για την κατάσταση, τονίζοντας την ανάγκη τοποθέτησης μονίμου περιπολικού και αστυνομικού στο Γεωργίτσι για τον περιορισμό του φαινομένου.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Στην δημοτική ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, τους τελευταίους μήνες, επικρατεί ανασφάλεια και φόβος, εξαιτίας των επανειλημμένων κρουσμάτων παραβατικότητας. Πρόκειται για μία απαράδεκτη κατάσταση με τις σχεδόν καθημερινές κλοπές και παραβιάσεις του ιδιωτικού χώρου, τους τελευταίους μήνες. Από τις συνεχείς καταγγελίες στους αρμόδιους φορείς, δεν έχει διαφανεί κάποια παρέμβαση που θα οδηγήσει στον περιορισμό των περιστατικών ανομίας. Κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και ίσως θρηνήσουμε θύματα.

Η απουσία της αστυνομίας και η έλλειψη οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου, επιτρέπουν στους δράστες να δρουν ανενόχλητοι. Η απουσία της αστυνομίας και το εσφαλμένο οργανόγραμμα του υπουργείου, οδηγεί τους πολίτες να αισθάνονται πολίτες-φορολογούμενοι δεύτερης κατηγορίας, κατ’ εφαρμογή του “δύο μέτρα και δύο σταθμά”. Μην ξεχνάμε, ότι το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, βρίσκεται στην Σπάρτη. Ζητούμε, την επαναλειτουργία του αστυνομικού σταθμού Καστορείου Λακωνίας και την εφαρμογή στην πράξη του αστυνομικού της γειτονιάς, στην δημοτική ενότητα Πελλάνας. Μέχρι να υλοποιηθούν τα ανωτέρω, ζητούμε την τοποθέτηση μόνιμου περιπολικού της αστυνομίας στην περιοχή μας και την εφαρμογή ενός οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου αστυνόμευσης.

Εν κατακλείδι, σας καθιστούμε υπεύθυνο, για την συνέχιση της παραβατικότητας στην δημοτική ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, εξαιτίας της παράλειψης καθήκοντος, που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ιδιωτικές περιουσίες».