Ο Σταύρος Αραχωβίτης στη Μονεμβασιά

Την Κυριακή 3/12 πραγματοποιήθηκε στη Μονεμβάσια (ξενοδοχείο Pramataris) ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη με την συμμετοχή πολιτών της περιοχής. Η συζήτηση κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις, αρχικά έγινε ενημέρωση για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και κατόπιν η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για ενημέρωση σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, την λειτουργία του ΕΦΚΑ, τον τρόπο διαχείρισης επικοινωνίας του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου, την λειτουργία των ΜΜΕ, το συνταξιοδοτικό, όπως και λεπτομέρειες σχετικά με το φορολογικό ελευθέρων επαγγελματιών. Στα τοπικά ζητήματα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους τρόπους τουριστικής ανάδειξης και προβολής της Μονεμβάσιας και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις όπως ο φωτισμός του Κάστρου, η σύνδεση Μονεμβάσιας – Μήλου, η αδυναμία ελλιμενισμού μεγάλων σκαφών, η εύρεση χώρου για δημοτικό παρκινγκ κ.λπ.

Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν γίνει μέσα στο Νοέμβρη σε Βρονταμά και Ξηροκάμπι, ενώ για το άμεσο μέλλον προγραμματίζονται σε Κροκεές και άλλες περιοχές του νομού. Οι πολιτικές αυτές εκδηλώσεις έχουν ως σκοπό να συζητηθούν τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας με τους κατοίκους, και κυρίως, να αναδυθούν τοπικά ζητήματα τα οποία είτε χρονίζουν για μεγάλο διάστημα είτε έχουν προκύψει τελευταία.