Πελοπόννησος: Συλλήψεις για ναρκωτικά και πλαστά χαρτονομίσματα

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Συνελήφθησαν, σήμερα (9.9.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 38, 40 και 51 ετών αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων και ένα σκαπτικό εργαλείο. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες (8.9.2017) το μεσημέρι, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου- Βόχας, 26χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα πραγματοποίησε σε κατάστημα, συναλλαγή με πλαστό χαρτονόμισμα, το οποίο κατασχέθηκε. Σε έρευνα που έγινε σε όχημα στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, πέντε (5) πλαστά χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και διάφορα αντικείμενα το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται. Επιπλέον, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 26χρονος την 5.9.2017 στο Βέλο Κορινθίας, πραγματοποίησε συναλλαγή σε κατάστημα με πλαστό χαρτονόμισμα, ενώ σε ακόμη δύο (2) περιπτώσεις, την 5.9.2017 και χθες (8.9.2017), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει συναλλαγή με πλαστά χαρτονομίσματα, σε ακόμη δύο (2) καταστήματα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε σήμερα (9.9.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, όταν άγνωστοι δράστες, μπήκαν σε οικία στην οποία διαμένουν δύο (2) ημεδαποί, ένας (1) ηλικιωμένος και μία (1) 71χρονη και με την χρήση σωματικής βίας, τους ακινητοποίησαν και αφού αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο, στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες (8.9.2017) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων και του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, 53χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -214- γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες (8.9.2017) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.