4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και ΑμΕΑ για το 5ο Δ.Σ. Σπάρτης

Με επίσκεψη στο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων «YA BALLA» γιόρτασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Πριν τη μετάβασή τους είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε ομιλία-συζήτηση που είχε προετοιμάσει ο εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου –και παλαιότερα προπονητή της ομάδος των Special Olympics- κ. Βασίλης Μανιατάκος, σχετικά με τον αθλητισμό και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θέμα που άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον τα παιδιά και μάλιστα ενεπλάκησαν ενεργά στη συζήτηση οι μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου, ευαισθητοποιούμενοι στο μήνυμα: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι με ίσα δικαιώματα».

Στη συνέχεια, στις αθλητικές εγκαταστάσεις είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων παιδαγωγικών παιχνιδιών και να συμμετέχουν σε αθλοπαιδιές, αλλά στους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων δόθηκε η ευκαιρία να βιώσουν εμπειρικά τον τρόπο με τον οποίο αθλούνται άτομα με κινητικές δυσκολίες στα αγωνίσματα του δρόμου και της σκυταλοδρομίας και να κατανοήσουν το πόσο μεγάλη ψυχική δύναμη τα άτομα αυτά απαιτείται να διαθέτουν, υπερβαίνοντας συχνά τον εαυτό τους και τις φυσικές τους δυνατότητες.

Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Φώτης Πολίτης, συνεχάρη δημόσια τον Υποδιευθυντή του σχολείου, κ. Κωνσταντίνο Μουρούτσο, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς για την υποδειγματική παρουσία της σχολικής μονάδος στο χώρο των εγκαταστάσεων, καθώς και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, κ.κ. Πέτρο Διαμαντάκο και Βασίλη Μανιατάκο, για τον λεπτομερή σχεδιασμό, οργάνωση, συντονισμό και διεξαγωγή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων της σχολικής μονάδος.