Ξεκινά το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, ξεκινά δυναμικά το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διαρκέσει φέτος μέχρι τις 28 Ιουλίου.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι σε σύνολο 25 χρόνων του Φεστιβάλ, ο ίδιος είναι Δήμαρχος επί 13 έτη. «Αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες, αλλά κρατήσαμε το θεσμό πολύ ψηλά. Συμβάλαμε στην ανάπτυξή του, γιατί το Φεστιβάλ είναι ένα παράθυρο ανοιχτό και έχει πανευρωπαϊκή αναφορά για την Καλαμάτα», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως, επίσης, τον χαροποιεί η εξέλιξη ότι η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Λίντα Καπετανέα έδωσε νέα ώθηση στο Φεστιβάλ, έχει δε επαινεθεί και καταξιωθεί γι’ αυτό πανελλαδικά. Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε όλες τις Διευθύντριες, που έχουν υπηρετήσει το θεσμό, ενώ υποσχέθηκε ότι και ως Περιφερειάρχης θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, ηθικά και οικονομικά, το Φεστιβάλ Χορού, «για να κάνει βήματα ακόμα παραπέρα».
Ο τρίτος λόγος που χαροποιεί τον Π. Νίκα είναι ότι «αποπερατώσαμε το Μέγαρο Χορού, το οποίο είναι ένας χώρος πολιτισμού που θέλουμε να παίξει παμπελοποννησιακό ρόλο, να είναι φάρος πολιτισμού». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι και ως Περιφερειάρχης θα φροντίσει, ώστε η Περιφέρεια να συμμετάσχει με προγραμματική σύμβαση, «για να επιτευχθεί ο στόχος ότι το Μέγαρο Χορού έχει παμπελοποννησιακή αναφορά».
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε τα καλύτερα στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που έχει ένα πλούσιο και εντυπωσιακό πρόγραμμα. Ευχαρίστησε, επίσης, τους πολλούς και σημαντικούς χορηγούς, που το υποστηρίζουν.
Πηγή: https://www.kalamata.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ