16 συλλήψεις στο νομό Λακωνίας

Νέα ευρύτατη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 1.12.2022 έως και χθες (14.12.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -855- άτομα, εκ των οποίων -621- ήταν ημεδαποί και -234- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -610- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -87- άτομα, από τα οποία -55- ήταν ημεδαποί και -32- ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -50- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

· Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν: α) Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση και απάτη με υπολογιστή, καθώς και β) Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, για ληστεία.

· Τέσσερις (4) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

· Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

· Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.

· Ένας (1) ημεδαπός, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

· Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

· Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Κορινθία:

· Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

στη Λακωνία:

· Δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στη Μεσσηνία:

· Τέσσερις (4) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

· Τρεις (3) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων η μία κατηγορείται και για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

· Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -213- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

· μικροποσότητα κάνναβης και -40- μέτρα ηλεκτρικού καλωδίου, στην Αργολίδα,

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -62,89- γραμμαρίων, στη Λακωνία,

· -71- ναρκωτικά δισκία, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -16,2- γραμμαρίων και τσιγαριλίκι κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επιπλέον:

Συνελήφθη, χθες (14.12.2022) το απόγευμα, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 35χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Συνελήφθη, χθες (14.12.2022) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με άγνωστο συνεργό του, διέρρηξαν Ιερό Ναό με σκοπό την κλοπή, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς έγιναν αντιληπτοί. Τέλος, κατασχέθηκε όχημα με παραποιημένες κρατικές πινακίδες, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και -5- κινητά τηλέφωνα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Συνελήφθη, χθες (14.12.2022) το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 25χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε ποδήλατο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε.

Συνελήφθη, χθες (14.12.2022) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 50χρονος αλλοδαπός, γιατί αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπού αγροτικά προϊόντα (λεμόνια και πορτοκάλια), τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.