15 χρόνια σε ηλικιωμένο Καλαματιανό για ασέλγεια σε 12χρονο

Σε 15 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, κεκλεισμένων των θυρών, τον 83χρονο Καλαματιανό συνταξιούχο καπνεργάτη ο οποίος κατηγορείτο ότι πέρυσι στις 24 Ιουνίου παρέσυρε ένα 12χρονο αγόρι, στο οποίο ασέλγησε σεξουαλικά μέσα σε μια παιδική χαρά στα Γιαννιτσάνικα της Καλαμάτας, με το φως του ήλιου.

Κάποιος ο οποίος είδε τι γινόταν, νωρίς το απόγευμα τηλεφώνησε στο 100 και κατήγγειλε ότι ηλικιωμένος παρενοχλεί σεξουαλικά ένα ανήλικο αγόρι στον παιδότοπο της γειτονιάς. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο άγνωστος και βρήκαν εκεί τον ηλικιωμένο με το παιδί, τους πήραν και τους πήγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, όπου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε το αγόρι, αφού ο 12χρονος μεγάλωνε στην ίδια περιοχή με αυτόν. Μάλιστα, όπως προέκυψε από το αστυνομικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας, ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν απείλησε ούτε εκβίασε το παιδί, και ίσως να εκμεταλλεύτηκε μια διαταραχή συμπεριφοράς του αγοριού και να το παρέσυρε χωρίς να χρειαστεί κανενός είδους βία ή αντάλλαγμα για να το πείσει.

Χθες, ωστόσο, σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο, ενώ και ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε και είχε δει τι συνέβαινε, είπε στο δικαστήριο (σύμφωνα πάντα με την υπεράσπιση) ότι οι δυο τους… έπαιζαν.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της δικογραφίας και μετά την εξέταση του παιδιού από παιδοψυχίατρο, ο 83χρονος φέρεται να είχε ασελγήσει στο αγόρι τουλάχιστον για δύο συνεχόμενες ημέρες, την ημέρα της σύλληψής του και την προηγούμενη.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε κακώσεις τέτοιες στο 12χρονο παιδί, που να δείχνουν ότι βιάστηκε, ενώ λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του 83χρονου είχαν δοθεί στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες του, για έξι μήνες.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Θα επιστρέψει στη φυλακή, αφού το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημά του να έχει η έφεσή του αναστέλλουσα δύναμη. Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε είναι: α) κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου παθόντα, ανίκανου να αντισταθεί, κατ’ εξακολούθηση, και β) αποπλάνηση παιδιού που συμπλήρωσε τα 12 έτη, αλλά όχι τα 14 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Νικολέττα Κολυβάρη