15 εκ ευρώ για επενδύσεις προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα

Με υπογραφή Μάκη Βορίδη

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των στοχευμένων κινήσεων που πραγματοποιεί το Υπουργείο για την ενθάρρυνση ε-πενδύσεων που θα συνδράμουν στην προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενεργοποιεί τη 2η Πρόσκληση του Υπομέτρου 5.1 «Ε-πενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των συνεπειών πι-θανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Το συγκεκριμένο Μέτρο, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, απο-σκοπεί στη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής ενίσχυσης για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργη-τικής προστασίας από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή, ώστε να επιτραπεί στις εκ-μεταλλεύσεις να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας και εμπορευσιμότητας των προϊ-όντων τους και συνεπώς τη θέση τους στην αγορά.

Την πρόσκληση του Μέτρου υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτι-κής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κ. Μπαγινέτας.

Σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός επισημαίνει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει για τη θωράκιση του φυτικού κεφαλαίου των Ελλήνων αγροτών και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους, στην κατεύθυνση στήρι-ξης των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα.

Επισημαίνεται ότι η υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης πραγματο-ποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), ξεκι-νά την Τρίτη 01/12/2020 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 01/03/2021 στις 17:00 μ.μ.