13.000 τουρίστες σήμερα στο Κατάκολο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μπαίνει για τα καλά στην σεζόν της κρουαζιέρα το Κατάκολο το Μάιο με 34 προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Η καυτή ημέρα του μήνα θα είναι η σημερινή με τέσσερα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ενώ αρκετές ημέρες μέσα στο μήνα θα έχουν δύο και τρεις αφίξεις. Το καλοκαίρι ξεκινά πρόωρα για το Κατάκολο, που θα υποδεχθεί αυτό το μήνα μεγάλο όγκο τουριστών, που αναμένεται να δώσουν ώθηση στην αγορά του Κατακόλου. Μια αγορά που ήδη εμφανίζεται ανανεωμένη και με πολλές επιλογές για τους τουρίστες και γενικότερα τους επισκέπτες, μιας και έχει μπει πλέον για τα καλά στο κλίμα των απαιτήσεων ενός λιμένα μεγάλης τουριστικής κίνησης…

Με 13.000 κόσμο σήμερα το λιμάνι
Μια από τις πιο ξεχωριστές ημέρες της σεζόν είναι η σημερινή για το Κατάκολο. Τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια, Majestic Princess, Costa Luminosa, Thomson Dream και Costa Neoriviera, υπολογίζεται πως θα φέρουν περίπου 10.000 τουρίστες στην περιοχή και 3.000 μέλη πληρώματος. Λόγω και του καλού καιρού – σχεδόν καλοκαίρι – αναμένεται οι περισσότεροι να κατέβουν για μια βόλτα στο γραφικό ψαροχώρι και τις παραλίες του, όπως φυσικά και στην Ολυμπία και ευρύτερα στη γύρω περιοχή.

Παρθενικό ταξίδι για το Majestic Princess
Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο το εντυπωσιακό Majestic Princess, πραγματοποιεί την παρθενική του κρουαζιέρα και ανάμεσα στους προορισμούς του περιλαμβάνεται και το Κατάκολο με την Ολυμπία. Το πλοίο φιλοξενεί 3.560 επιβάτες και διαθέτει 1.346 άτομα πλήρωμα. Πρόκειται για το νέο απόκτημα της αμερικανικής αυτοκρατορίας κρουαζιεροπλοίων Princess Cruises και είναι “αδελφάκι” των Royal Princess και Regal Princess. Διαθέτει 19 καταστρώματα, 1.780 καμπίνες εκ των οποίων 35 σουϊτες, 368 μίνι σουίτες, 313 deluxe μπαλκόνια, 692 standard μπαλκόνια, 334 εσωτερικές καμπίνες και 38 καμπίνες για ΑΜΕΑ. Το συνολικό μήκος του πλοίου φτάνει τα 330 μέτρα και το ύψος του τα 68,3 μέτρα. Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στη μια το μεσημέρι και θα παραμείνει αρόδου.

Κοινοποίηση