Το δράμα της λειψυδρίας ζουν οι κάτοικοι στον Κεφαλά

Για πολλοστή φορά ζούμε στον Κεφαλά το δράμα της λειψυδρίας. Δεν υπάρχει σταγόνα στις βρύσες μας από το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου 2017!!!

Ο καύσωνας έχει διαλύσει κάθε ικμάδα, έχει παραλύσει κάθε διάθεση για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η οργή των κατοίκων συσσωρεύεται αλλά δεν ξεσπά από την καταλυτική έκπληξη του μεγέθους των κακοτεχνιών και της γελοίας-πλέον- συνεχούς κινητοποίησης/φενάκης για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Θυμίζω ότι οι διακοπές υδροδότησης (για αρκετές ώρες)είναι αρκετές δεκάδες μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Όμως αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!!!

Αλλόφρονες κάτοικοι τρέχουν να γεμίσουν βυτία, λιγότερο ακμαίοι ικανοποιούν βασικές ανάγκες με εμφιαλωμένο, άνοιξαν ξανά οι στέρνες. Τα σκεύη της κουζίνας στοιβάζονται σε λεκάνες, πλυντήρια δεν μπαίνουν πια, η υγιεινή σώματος υποτυπώδης και με την τεχνική της βρεγμένης πετσέτας(πρώτα με λίγο σαπούνι και μετά με νερό),πλαστικά μαχαιροπήρουνα ποτήρια και πιάτα δίνουν μια παράταση ζωής και υγιεινής διαβίωσης σε μας τους Κεφαλαίους!!!

Μια απορία σαν κατακλείδα της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουμε: ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ-ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΕΥΘΙΞΙΑ-ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΥΣ? Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ!!!

Περιμένουμε ένα χρονοδιάγραμμα τέλους του μαρτυρίου μας. Τι ακριβώς κάνουν τώρα στην Σκούρα, γιατί κάθε τρείς και λίγο σπάει το δίκτυο. Ας βγει κάποιος υπεύθυνος να ενημερώσει τον κόσμο!!!

Γιάννης Χρηστάκος