Την πίτα τους έκοψαν οι Γορτύνιοι της Σπάρτης

Την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. έκοψαν στο γραφείο τους, Χαμαρέτου 129, την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το νέο έτος οι Γορτύνιοι της Σπάρτης.
Την πίτα ευλόγησαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Γεώργιος Μπλάθρας, που εκπροσώπησε τον κωλυόμενο Μητροπολίτη μας και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης π. Κωνσταντίνος Σκαλτσάς. Σημειωτέον ότι και οι δύο ιερείς έχουν γορτυνιακή καταγωγή και είναι μέλη του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης.
Ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, αφού μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη μας, σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρεθούν και να γραφτούν στον Γορτυνιακό Πολιτιστικό Σύνδεσμο Σπάρτης όλοι οι γορτυνιακής καταγωγής Σπαρτιάτες και μάλιστα οι νεότεροι σε ηλικία, για να ανανεωθεί το στελεχικό δυναμικό του Συνδέσμου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου κ. Ιωάννης Πετρόπουλος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους παριστάμενους για την αθρόα συμμετοχή τους στην κοπή της βασιλόπιτας κι αναφέρθηκε συνοπτικά στα πλούσια πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2016.
Ακολούθησε η διανομή της βασιλόπιτας, που ήταν προσφορά της γορτύνιας αρτοποιού κας Ρίνας Αποστολίδη και της κόρης της Άννας. Η πίτα συνοδεύτηκε από σπιτικό λικέρ που παρασκεύασαν το ζεύγος Νίκου και Ποτούλας Πασχαλίδη, τσίπουρο και ξηρούς καρπούς, καθώς και χυμούς που πρόσφερε το φημισμένο εργοστάσιο Αμυκλών «ΛΑΚΩΝΙΑ».
Το φλουρί έτυχε το μέλος του Συνδέσμου Μαγδαληνή Πασχαλίδη, που κέρδισε ως συμβολικό δώρο τη δωρεάν συμμετοχή δύο ατόμων σε μια από τις μελλοντικές εκδρομές του Γορτυνιακού.
Η όμορφη βραδιά τελείωσε με πατριωτικές ευχές για το νέο έτος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ

gortinioi4-flynewsgortinioi1-flynewsgortinioi3-flynews