Συνάντηση Αραχωβίτη – Βλαζάκη για όλα τα καυτά θέματα

Μία πολύ σημαντική συνάντηση πραγματοποιήσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Σταύρος Αραχωβίτης, με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη. Εκεί συζητήθηκαν σημαντικά θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του νομού.

Πιο συγκεκριμένα:
• Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. με δύο θέματα λακωνικού ενδιαφέροντος: Τον χειρισμό των ευρημάτων στο χώρο ανέγερσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, καθώς και τον χειρισμό του Σπηλαίου «Αλεπότρυπα» στον Διρό Μάνης.

• Την πορεία και τα προβλήματα της μετατροπής σε αορίστου χρόνου της σύμβασης όσων εργαζομένων έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις.

• Λεπτομέρειες για την επικείμενη προκήρυξη πρόσληψης αρχαιοφυλάκων. Τεκμηριώθηκε η αναγκαιότητα για πρόσληψη αρχαιοφυλάκων με μόνιμη σχέση εργασίας στη Λακωνία και συγκεκριμένα για το Μουσείο της Νεάπολης, το Κάστρο Γερακίου και τις αρχαιότητες της Σπάρτης. Συζητήθηκαν επίσης τα κριτήρια πρόσληψης.

• Συντήρηση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης. Πρόκειται για ένα έργο που είναι απαραίτητο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

• Τα προβλήματα και η στρατηγική επίλυσής τους σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.