Βρέθηκαν τα χρήματα για τον υπερηχοκαρδιογράφο στο Γ.Ν. Σπάρτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής του Σ.Φ.Γ.Ν.Σ. κ.κ. Παν. Παπαδάκος και Παν. Νικολακάκος μας γνώρισαν ότι συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την αγορά του ψηφιακού έγχρωμου υπερηχοκαρδιογράφου για την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης αξίας 32.000€ και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αγορά του. Γνωρίζουμε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβλήθηκαν και ευχαριστούμε καταρχήν τα μέλη της επιτροπής κ.κ. Παν. Παπαδάκο, Ιωάννη Μέριανο, Παν. Νικολακάκο, Καλλιόπη Νικολακάκου και Παναγιώτη Σαχλά καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για αυτή τη πολύτιμη αγορά.

Το Συμβούλιο του Συλλόγου μας συναντήθηκε με την περιφερειάρχη Λακωνίας καθώς και τους αρμόδιους τεχνικούς, της Περιφέρειας Λακωνίας και του Νοσοκομείου Σπάρτης και ενημερώθηκε για θέματα τεχνικής φύσεως, που αφορούν το Νοσοκομείο , επικεντρώθηκε δε στις κτηριακές ελλείψεις που χρειάζονται τακτοποίηση άμεσα.

Ζητούμε από την Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας την Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνουν οι ενέργειες για να παραδοθεί σε χρήση η νέα πτέρυγα των 19 (δέκα εννέα) κλινών που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της αλλά δεν έχει δοθεί για χρήση.

Ζητούμε για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, είτε στη πρόσβαση της μονάδας τεχνητού νεφρού είτε στα ΤΕΠ , να δοθούν λύσειςγια την καλή εξυπηρέτηση όλων, ασθενών και εργαζομένων.

Ζητούμε από τους αρμόδιους, με απόλυτη προτεραιότητα, να βελτιωθούν οι εξωτερικες και εσωτερικες εγκαταστασεις των χώρων του νοσοκομείου, που είναι απαράδεκτες και για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους.

Ζητούμε από όλους τους εκλεγμένους κ.κ. Βουλευτές του νομού μας, το Δήμο Σπάρτης, τους φορείς της πόλης μας, ανάλογα με την ευθύνη και υποχρέωση που αναλογεί στον καθένα να συνδράμουν και να στηρίξουν το νοσοκομείο, με μία καθολική προσπάθεια.

Τέλος και εμείς από την πλευρά μας, όπως και όλοι οι φορείς καταδικάζουμε το γεγονός άσκησης βίας κατά γιατρού, μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου, κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων .

Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας την προάσπιση της ασφάλειας κάθε εργαζόμενου στο νοσοκομείο, ώστε απρόσκοπτα να επικεντρώνονται στο έργο τους, που αφορά το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος          Η Γραμματέας      Τα Μέλη
Α.Σταθοπούλου Μ.Καράγεωργα Π.Λιόκαυτος, Π.Νικολακάκος, Κ.Αλεξανδόπουλος Ε.Κομνηνού          Π.Παπαδάκος

Σύλλογος Φίλων Γ. Νοσοκομείου Σπάρτης