Στις φλόγες διώροφη μονοκατοικία στη Ζαχάρω

Του Γιάννη Σπυρούνη

Στις φλόγες παραδόθηκε μια διώροφη μονοκατοικία στη Ζαχάρω το μεσημέρι της Τρίτης. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο και αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Ζαχάρως, κοντά σε τραπεζικό υποκατάστημα της πόλης. Γύρω από τη μονοκατοικία δεν υπήρχαν σε κοντινά απόσταση άλλα κτίρια και ο περιβάλλον χώρος ήταν καθαρός. Έτσι δεν υπήρξε κάποια επέκταση και οι φλόγες περιορίστηκαν στο χώρο της μονοκατοικίας. Γρήγορά κατέρρευσε η στέγη και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατέβαλαν για αρκετή ώρα προσπάθειες για να σβήσουν τη φωτιά.

Συνολικά 14 πυροσβέστες με εφτά οχήματα από τον Πύργο και την Κρέστενα, επιχείρησαν με τη συνδρομή και πυροσβεστικού οχήματος του δήμου Ζαχάρως.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες έκαναν έρευνα μέσα στα συντρίμμια για πιθανή ύπαρξη ατόμου, που να βρισκόταν αμά την έναρξη της φωτιάς μέσα στο κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες η διώροφη μονοκατοικία ήταν ακατοίκητη, όμως πολλές φορές αποτελούσε «καταφύγιο» αλλοδαπών ή περιθωριακών ατόμων. Έλεγχος στο χώρο θα γίνει και πάλι σήμερα για να εκμηδενιστεί κάθε πιθανότητα να υπήρχε κάποιος στο χώρο την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς. Παράλληλα το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.