Στη δημοπρασία και πάλι το “Βασιλικόν”

Οι… κάθε είδους επενδύσεις συνεχίζονται στον πεζόδρομο της Αριστομένους, με αποτέλεσμα, σε σύντομο διάστημα, η περιοχή να αλλάξει όψη, δίχως αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι θα είναι προς όφελος των μικρών επιχειρήσεων.

Χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, όπως γράφει η Εφημερίδα Θάρρος, ελήφθη απόφαση επανάληψης της δημοπρασίας για την εκμετάλλευση του ορόφου στο διατηρητέο κτίριο «Βασιλικόν».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Δήμος επιθυμεί ο χώρος να επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου και να συμβάλλει στην κάλυψη της ζήτησης κλινών τις ημέρες που η πόλη δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ο διαγωνισμός προγραμματίζεται να γίνει στις 20 Φλεβάρη, με τιμή εκκίνησης 816 ευρώ το μήνα και με διάρκεια μίσθωσης τα 25 χρόνια (συνολική επιφάνεια 413,96 τετραγωνικά μέτρα).
Μ την παραπάνω απόφαση διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο δημοτικός σύμβουλος, Σταμάτης Μπεχράκης, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, σχολίασε ότι ο Δήμος δεν έψαξε για αποδοτικότερους τρόπους αξιοποίησης του κτηρίου, προς όφελος των μικρών επιχειρήσεων και δη του Εμπορικού Συλλόγου. Καλαμάτας.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Φαββατάς, πρόσθεσε ότι το τίμημα είναι μικρό, αφού το προηγούμενο διάστημα, απέναντι από το «Βασιλικόν», στον πεζόδρομο της Αριστομένους, έγινε από το Δήμο διαγωνισμός για την εκμίσθωση καταστήματος μόλις 14 τετραγωνικών μέτρων και επιτεύχθηκε τιμή 720 ευρώ το μήνα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Νιάρχος, τόνισε ότι ο Δήμος εφαρμόζει τη γενικευμένη σήμερα πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και σε αυτό το πλαίσιο δίνει όσο κι όσο και χωρίς δεύτερη σκέψη περιουσιακά του στοιχεία σε ιδιώτες.

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, παρατήρησε ότι ο Δήμος μπροστά στην αντικειμενική δυσκολία να διαχειριστεί τα περιουσιακά του στοιχεία ακολουθεί διαδικασίες για την παραχώρησή τους οι οποίες διακρίνονται από λάθη και οδηγούν σε καθυστερήσεις και άλλα προβλήματα.

Ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, Γιώργος Φάββας, απάντησε ότι η αντιπολίτευση και σε αυτό το θέμα επιχειρεί να μηδενίσει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες αποσκοπούν στη λειτουργία μιας επιχείρησης που θα απασχολήσει εργαζόμενους και θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της επισκεψιμότητας στην πόλη.

Α.Π.