Σπάρτη και Μονεμβασιά στο στόχαστρο της κακοκαιρίας! Παρασύρθηκαν άνθρωποι στο Βλαχιώτη!

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν λόγω έντονης βροχόπτωσης στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Λακωνία και τους Μολάους. Από την ισχυρή νεροποντή ανέβηκε η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς. Μάλιστα, τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος. Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες.

Δεν έλειψαν τα προβλήματα και στην περιοχή της λακωνικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με ενημέρωση του FLY από την Πυροσβεστική Σπάρτης, καθώς η εν λόγω υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 30 κλήσεις για απάντληση υδάτων με 19 άνδρες της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στα συγκεκριμένα σημεία. Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας και το ΚΕΕΜ Σπάρτης, καθώς ο δρόμος μπροστά από το στρατόπεδο πλημμύρισε, αναγκάζοντας τα οχήματα να ακινητοποιηθούν. Ίδιο σκηνικό και στο δρόμο προς την Τάραψα! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του FLY, παρασύρθηκαν από το ρέμα δύο άτομα μέσα στην αυλή του σπιτιού τους, πλησίον του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη!

Ο Καιρός σήμερα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.