Σαρώνει και την Πελοπόννησο η κακοκαιρία! Εγκλωβισμοί, πτώσεις δέντρων & ζημιές!

Μεγάλα είναι τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Η Αχαϊα δοκιμάστηκε έντονα, καθώς στο Ρίο – Αντίρριο, οι ισχυροί άνεμοι έκοψαν κάβους πλοίου, ενώ η Πυροσβεστική σε πολλά σημεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής δέχτηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων. Στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου τα νερά παρέσυραν τα πάντα, ενώ δεν έλειψαν οι πτώσεις δέντρων. Ζημιές σημειώθηκαν και σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Στην Παλαιά Εθνική οδό Πάτρας – Αθήνας, στο ύψος της Παναγοπούλας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων τη νύχτα της Κυριακής, υποχώρησε τοίχος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.  Σοβαρά προβλήματα και κατά μήκος του οδικού δικτύου της παλαιάς εθνικής από Πάτρα προς Αίγιο.

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς στο Κιάτο, ζευγάρι ηλικιωμένων εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του εξαιτίας της βροχής. Μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν και να τους παραλάβουν οι συγγενείς τους.

Η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της και στην Ε.Ο. Τρίπολης- Καλαμάτας, με καταρρακτώδη βροχή και ομίχλη, γεγονός που δυσχέραινε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Έντονες βροχοπτώσεις με κεραυνούς και αστραπές επισκέφθηκαν και το νομό Λακωνίας, ενώ σε μερικές περιπτώσεις, σύμφωνα με ακροατές του FLY, δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Οι καλλιέργειες δεν έμειναν ανεπηρέαστες, με τους παραγωγούς να μετρούν σήμερα τις πληγές τους.

Αναφορικά με το νομό Μεσσηνίας, η Πυροσβεστική δέχτηκε πολυάριθμες κλήσεις για απάντληση υδάτων, κοπές δένδρων, άλλες και κατάσβεση πυρκαγιάς από κεραυνό σε φοίνικα στη Βέργα.