Πόλος έλξης η ορεινή Αρκαδία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Για ακόμα μία χρονιά η ορεινή Αρκαδία θα πρωταγωνιστήσει στην τουριστική κίνηση, καθώς παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον και υψηλή ζήτηση. Τα μηνύματα που λαμβάνει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου είναι ενθαρρυντικά, εφόσον καταγράφεται πληρότητα που υπερβαίνει το 90%.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ArcadiaPortal.gr, η ορεινή Αρκαδία τα τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.

Η ορεινή Αρκαδία είναι ένας ασφαλής και πολύ αγαπητός προορισμός στους Έλληνες, οπότε το ποσοστό των ταξιδιωτών που επιλέγει τους ορεινούς αρκαδικούς όγκους εμφανίζεται αυξημένο. Η Αρκαδία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, πολύ κοντά στην Αθήνα, και μπορεί να προσφέρει ένα δελεαστικό πακέτο στους επισκέπτες.

Οι προτιμήσεις κατά κύριο λόγο περιστρέφονται γύρω από τα χωριά της Βυτίνας, των Λαγκαδιών, της Στεμνίτσας, της Δημητσάνας, αλλά λίγο-πολύ, λόγω της αυξημένης ζήτησης, όλα τα χωριά θα έχουν όφελος.

Δεν συμβαίνει και με την περιοχή της πόλης της Τρίπολης, όπου τα πράγματα είναι πιο χλιαρά, καθώς η Τρίπολη δεν έχει γίνει ακόμα προορισμός για της γιορτές των Χριστουγέννων παρότι διαθέτει όλα τα φόντα και φυσικά τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Το Λεωνίδιο επίσης παρουσιάζει περιορισμένη κινητικότητα όσον αφορά τις κρατήσεις ανέφερε ο κ. Μαρινάκος.

«Οι τιμές κινούνται στα περυσινά επίπεδα και είναι πολύ προσιτές. Ένα στάνταρ δίκλινο δωμάτιο για τις χαμηλές κατηγορίες ξεκινά από 60 ευρώ και ανεβαίνει όσο ανεβαίνουν οι υπηρεσίες του καταλύματος, φτάνοντας και στα 150 ευρώ», ανέφερε ο κ. Μαρινάκος. Επίσης, αρκετά είναι και τα ξενοδοχεία που προσφέρουν πακέτα με ημιδιατροφή, αλλά και με εορταστικό μενού τις μέρες των εορτών.

Ανησυχία υπάρχει για την κίνηση μετά τις εορτές, καθώς τα τρίμερα των Αποκριών και του Πάσχα βρίσκονται σε κοντινές ημερομηνίες, μικραίνοντας έτσι τη σεζόν.

Έφη Καστραντά