Πόλεμος στον αέρα του FLY για το Νεοκλή Κρητικό! Αιχμηρές δηλώσεις Παπαγεωργίου & Τζανάκου

Τη δική της απάντηση αναφορικά με το ζήτημα του Νεοκλή Κρητικού έδωσε σήμερα, στον αέρα του FLY, η κυρία Εύη Παπαγεωργίου, διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας.

Ειδικότερα, η επικεφαλής των δομών υγείας του νομού ανέφερε ότι ο κύριος Κρητικός έγινε διευθυντής τον Ιούνιο του 2014 και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ζήτησε να μετατεθεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης, κάτι που έγινε στις 30 – 12 – 2014. Όπως διευκρίνισε η κυρία Παπαγεωργίου, η ανάκληση της μετάθεσής του έγινε, γιατί ο γνωστός χειρουργός δεν είχε τα απαιτούμενα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, κάτι που δύο χρόνια τώρα δεν είχε εντοπιστεί. Μάλιστα, εξήγησε ότι πρόσφατα ένας δεύτερος γιατρός ζήτησε μετάθεση, αλλά το γνωμοδοτικό όργανο του Νοσοκομείου Μολάων αποφάνθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Κάπως έτσι εξετάστηκε και το θέμα του κυρίου Κρητικού, με τον μέχρι πρότινος διευθυντή της Χειρουργικής του Γ.Ν.Σπάρτης να λαμβάνει τελικά έγγραφο μετάθεσής του στους Μολάους.

Η κυρία Παπαγεωργίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι το αίτημα κοινοποιήθηκε την Πέμπτη στον κύριο Κρητικό, ο οποίος χειρούργησε κανονικά τόσο την Παρασκευή όσο και τη Δευτέρα και ακολούθως ζήτησε προθεσμία δύο ημερών μέχρι να παρουσιαστεί ξανά στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, μιας και για υπηρεσιακούς λόγους κλήθηκε να μετακινηθεί στη νοσηλευτική μονάδα της λακωνικής πρωτεύουσας.

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας θέλησε να απαντήσει και στα σχόλια του κυρίου Γρηγοράκου, αναφέροντας ότι ο βουλευτής απαξίωσε το νοσοκομείο, εξηγώντας πώς έχει η κατάσταση με τους αναισθησιολόγους που υπηρέτησαν στους Μολάους.

Παράλληλα, η κυρία Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι ο κύριος Γρηγοράκος δεν επικοινώνησε μαζί της για το θέμα του Νεοκλή Κρητικού και ακολούθως υπογράμμισε ότι δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής δίωξης του γιατού, μιας και το θέμα είναι καθαρά νομικής φύσεως. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν αποδυναμώνεται το νοσοκομείο του νομού και ότι οι πολίτες μπορούν να βρίσκουν τον επιτυχημένο χειρουργό στη Σπάρτη, όπου και θα βρίσκεται από την Τετάρτη με μετακίνηση.

Επιπροσθέτως, η επικεφαλής των δομών υγείας του νομού σχολίασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας για το θέμα του κυρίου Κρητικού, αναφέροντας ότι το ΔΣ Σπάρτη δεν γνωρίζει υπηρεσιακά και νομικά ζητήματα. Όφειλαν να πάρουν μια τέτοια απόφαση, δεν την κρίνω, δεν την κατακρίνω, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Παπαγεωργίου ισχυρίστηκε ότι δεν έχει φτάσει στα αφτιά της κάποια διαμαρτυρία πολίτη για τη μετάθεση του Νεοκλή Κρητικού, αντιθέτως υποστήριξε ότι υπάρχουν ψεύδη, παραπληροφόρηση και συκοφαντία. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι όσα ακούγονται περί πανηγυρισμών είναι προσβλητικά για τους γιατρούς και χαρακτήρισε φήμες τα όσα ακούγονται για ενόχληση του ιατρικού προσωπικού, λόγω της επιτυχημένης πορείας του κυρίου Κρητικού. Μεθοδεύσεις και τακτικισμοί προσβάλλουν το νοσοκομείο, προσθέσε.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη της κυρίας Παπαγεωργίου στον FLY 89.7

Δεν άργησε να έρθει η παρέμβαση του κυρίου Νίκου Τζανάκου, αδερφού του κυρίου Νεοκλή Κρητικού, ο οποίος υποστήριξε στον αέρα του FLY ότι διέκρινε μία υπεράνθρωπη προσπάθεια της κυρίας Παπαγεωργίου να εμπλέξει τους γιατρούς στα διοικητικά ζητήματα και με συναισθηματικό τρόπο να δημιουργήσει κόντρα. Παράλληλα, την κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην παραπλανά τον κόσμο, μιας και είχε εντοπίσει το θέμα του κυρίου Κρητικού, το γνώριζε και αυτό αποδεικνύεται μέσα από έγγραφο που κατέθεσε ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

Συγχρόνως, ο κύριος Τζανάκος υπογράμμισε ότι στο έγγραφό της προς το Υπουργείο δεν υπερασπίστηκε το Νεοκλή Κρητικό ως χειρουργό και δεν υποστήριξε ότι είναι αναγκαίος για το Νοσοκομείο της Σπάρτης, προκαλώντας ουσιαστικά τον Υπουργό να αποπέμψει το γιατρό. Φαίνεται ότι η κυρία Παπαγεωργίου θέλει να κινήσει τη διαδικασία χωρίς να την έχει ενοχλήσει κάποιος, ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρωινή ζώνη του FLY.

Επιπροσθέτως, ο αδερφός του κυρίου Κρητικού εξέφρασε την απορία του για την τροπή που έλαβε η υπόθεση και τώρα εγκαλείται ο εργαζόμενος που μετακινήθηκε και όχι η διοίκηση που τον μετακίνησε! 65 ατομα και 8 διαφορετικά όργανα που ενέκριναν τη μετάθεση του Νεοκλή Κρητικού δεν εγκαλουνται κι εγκαλείται ο ίδιος, σχολίασε ο κύριος Τζανάκος προσθέτοντας: Το χαρτί της μετακίνησής του σημαίνει ότι όποια ώρα θέλουν τον πηγαίνουν στους Μολάους και αυτό προκαλεί ανασφάλεια στο γιατρό. Για ποιό λόγο θέλουν να διαπομπεύσουν το Νεοκλή Κρητικό;

Συμπληρωματικά, ο κύριος Τζανάκος υποστήριξε ότι οι πανηγυρισμοί για την ανάκληση της μετάθεσης του κυρίου Κρητικού μπορεί να μην έγιναν από γιατρούς. Η διοίκηση έχει υποπέσει σε τεράστια ατοπήματα, τόνισε, προσθέτοντας δημιούργησαν ζήτημα από το πουθενά κι έκαναν πολιτικό ένα θέμα για ένα γιατρό που έχει προσφέρει τόσα!

Στη συνέχεια, ο αδερφός του κυρίου Κρητικού σχολίασε ξανά τη συνέντευξη της κυρίας Παπαγεωργίου στον FLY αναφέροντας ότι ο ηγέτης είναι για να ενώνει και όχι για να διχάζει διερωτώμενος πώς γίνεται να διοικεί το νοσοκομείο δίχως να γνωρίζει τους νόμους! Σχολίασε, παράλληλα, ότι η κυρία Παπαγεωργίου δεν λέει την αλήθεια και δυστυχώς οι τελικοί παραλήπτες της όλης υπόθεσης είναι οι ασθενείς.

Τέλος, ο κύριος Τζανάκος αναφέρθηκε και στο έγγραφο που έλαβε ο κύριος Κρητικός και το οποίο ουσιαστικά του απαγόρευσε να πάρει λίγο χρόνο, για να μαζέψει τα πράγματά του και να κλείσει τις υποθέσεις των ασθενών του, πριν φύγει από το νοσοκομείο Σπάρτης.

Ακούστε εδώ την παρέμβαση του κυρίου Τζανάκου

Η κυρία Παπαγεωργίου παρενέβη στην εκπομπή δηλώνοντας μεταξύ άλλων: Ποιός είναι αυτός που θα κρίνει τη διοίκηση του νοσοκομείου; Ποιά ιδιότητα έχει; Εγώ οφείλω ως διοικήτρια να κάνω το νόμιμο. Αυτός είναι ο θεσμικός μου ρόλος. Οι νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας δεν είδαν το θέμα του κυρίου Κρητικού; Καμία σκοπιμότητα από την πλευρά μου! Είμαι απογοητευμένη για τη στοχοποίηση προς το πρόσωπό μου! Δεν υπέγραψα εγώ το έγγραφο, το οποίο καλούσε τον κύριο Κρητικό να φύγει αμέσως από το νοσκομείο Σπάρτης, αλλά ο κύριος Καλογεράκος. Εγώ ήμουν σε νόμιμη άδεια.

Ακούστε εδώ τη δευτερολογία της κυρίας Παπαγεωργίου