Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Σπάρτη

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου
11.15: Προσκύνημα – κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, ΤΕΙ Σπάρτης, Πανεπιστήμιο Σπάρτης, Οδηγούς και Προσκόπους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Κατά το προσκύνημα θα παρευρίσκονται αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Ν. Λακωνίας.
Μπροστά στο κενοτάφιο θα βρίσκεται η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης και τιμητική φρουρά από προσκόπους.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου
07.30: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών και με Θούρια και Εμβατήρια από τη Δημοτική Φιλαρμονική που θα περάσει από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

08.00: Έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης

10.25: Τέλος προσέλευσης Επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό

10.30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Την Δοξολογία θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες των Σχολείων που θα προσέλθουν με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Νικόλαο Αλεξανδρόπουλο, Δικηγόρο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης.

11.30: Μετάβαση αντιπροσωπειών Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων και Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα και Στρατιωτικού Τμήματος για την απόδοση τιμών.

11.40: Τέλος προσέλευσης Επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα

11.45: Επιμνημόσυνη δέηση.
-Προσευχή από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης
-Κατάθεση στεφάνων
-Σιγή ενός λεπτού
-Εθνικός Ύμνος

12.00: Έναρξη παρέλασης. Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Λυκούργου και θα τερματίζει στην οδό Αγ. Νίκωνος

13.00: Παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης
Μετά το τέλος της παρέλασης και των παραδοσιακών χορών ο Δήμαρχος Σπάρτης θα δώσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τις Αρχές και το κοινό.