Πρωτιά για τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο στις εκλογές της ΕΛΜΕ

Από 1-4 Ιουλίου Θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ .

Στις 25 Μαΐου η ΕΛΜΕ Λακωνίας πραγματοποίησε εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο,

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΣΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Ψήφησαν : 306
Έγκυρα: 290
Άκυρα: 1
Λευκά: 15

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΣΥΝΕΚ 94 ψήφοι 1 έδρα 32,4%

Αλεξανδράκη Σταυρούλα 25
Βλάχος Νίκος 23
Βαβαρούτσος Ηλίας 18
Γεωργόπουλος Κώστας 26
Κουμουνδούρος Παναγιώτης 52
Κωστάκης Γιάννης 31
Παυλάκου Δήμητρα 21
Σταμάτης Κώστας 29
Σταυράκου Μαρία 20

ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΥΝΕΚ ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
στις εκλογές της ΕΛΜΕ Λακωνίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων
για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Με την δέσμευση ότι
Στους αγώνες δυναμώνει η Ελπίδα – συνεχίζουμε…
Υπερασπιζόμαστε και διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας

Συμμετέχουμε – Διεκδικούμε – Στηρίζουμε
η ΟΛΜΕ να γίνει η φωνή και η δύναμή μας

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι μας έδωσαν την δύναμη να αγωνιστούμε μέσα από τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ) για να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας, να βοηθήσουμε ώστε η ομοσπονδία να ξεφύγει από τις παραταξιακές σκοπιμότητες, να συνθέσει ,να προτείνει να διεκδικήσει να γίνει η δική μας φωνή.

Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, κλιμακώνεται. Σε παγκόσμιο επίπεδο η ανισότητα, η φτώχεια, η αύξηση της εκμετάλλευσης, η ανάδυση του ρατσισμού και των ακροδεξιών κομμάτων στις χώρες της Ευρώπης και διεθνώς, οι πολεμικές επεμβάσεις, το προσφυγικό, η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, είναι οι συνέπειες μιας νέας βαρβαρότητας, που κλιμακώνεται από τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων για τον επανακαθορισμό των ζωνών επιρροής και την απόλυτη εξουσία των αγορών πάνω και έξω από τη βούληση των λαών και των κινημάτων τους.

Στη χώρα μας, για έβδομη συνεχή χρονιά οι εργαζόμενοι και η κοινωνία στο σύνολό της βιώνουν τα καταστροφικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Από το καλοκαίρι του 2015, μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης της κυβέρνησης στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των δανειστών, διαμορφώθηκαν ειδικές πολιτικές συνθήκες, οι οποίες σφράγισαν τις εξελίξεις τα δύο τελευταία χρόνια. Οι πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόζονται στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, παρά τις παράλληλες προσπάθειες για επιμέρους μέτρα ελάφρυνσης των φτωχότερων στρωμάτων, δημιουργούν νέα βάρη για τους εργαζόμενους ( ασφαλιστικό – φορολογικό), περικοπές των κοινωνικών δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Οι ζωές μας πάνω από τις πολιτικές ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ
Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο το λαό θα αγωνιστούμε για το σταμάτημα των πολιτικών της λιτότητας που επιβάλλουν ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, διεκδικώντας διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τραπεζικό σύστημα σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, προστασία της πρώτης κατοικίας, καμία ιδιωτικοποίηση σε ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, απρόσκοπτη δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία για όλο το λαό.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Σε καλούμε μαζί με τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ, να δώσουμε την μάχη για μια ΟΛΜΕ αγωνιστική, ριζοσπαστική, ενωτική, που θα γίνει η φωνή και η δύναμή μας, ανάχωμα στα πισωγυρίσματα, πρωτοπόρα στις διεκδικήσεις για την προάσπιση των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, ανυποχώρητη στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας.

Σε καλούμε να συμμετέχεις στους συλλογικούς – ενωτικούς αγώνες για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας. Ένα ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δημοκρατικό σχολείο, που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΣΙΑ-ΣΥΝΕΚ ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ