Ο πρώτος αγιασμός στο Νέο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Βαθιά Πίστη στο Θεό και Σκληρή Δουλειά
το μήνυμα του Σεβασμιότατου στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης
για το νέο σχολικό έτος 2017-2018

Τον πρώτο αγιασμό στο νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, είχαν την μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και εκπρόσωπος της πολιτείας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου και του εφημέριου της ενορίας του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, πατέρα Βασίλειου Μιχαλόχρηστα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σχολείου.

Καθώς όλοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο χώρο του Σχολείου, οι μαθητές ετοίμασαν μια ιδιαίτερη και πολύ ζωηρή υποδοχή στους νέους μαθητές της Α’ γυμνασίου.

Ο Σεβασμιότατος συνεχάρη τους μαθητές για την κατανυκτική ατμόσφαιρα και την υποστήριξη της ιερότητας του αγιασμού και μοιράστηκε μαζί τους δύο σκέψεις: να έχουν βαθιά Πίστη στο Θεό και στην Ύπαρξή Του αναφέροντας τα λόγια του επιστήμονα Pascal πως: «ευκολότερο είναι να στερεώσουμε στον αέρα φρούριο χτισμένο με άμμο παρά να υπάρξει βιώσιμη κοινωνία χωρίς την Πίστη στο Θεό» και ότι «δεν δημιουργεί τον άθεο το καλλιεργημένο μυαλό, αλλά η διεφθαρμένη καρδιά». Με την Πίστη στο Θεό θα κατακτήσουν τη ζωή και θα ζήσουν ευτυχισμένοι τους διαβεβαίωσε. Ο δεύτερος παράγοντας για να προοδεύσουν είναι η σκληρή δουλειά. Καθώς πέρασε η εποχή της ευκολίας τους προέτρεψε να μην είναι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας. Να υποστηρίζουν την σκληρή και έντιμη δουλειά με στόχο να μάθουν γράμματα, του Θεού τα πράγματα και δε θα χαθούν. Να γίνουν σφουγγάρια γνώσης, γιατί, σύμφωνα με τον ποιητή Δημάδη, το πιο βαρύ πράγμα που υπάρχει στη γη είναι ο αγράμματος άνθρωπος. Οι προϋποθέσεις και οι διευκολύνσεις πλέον με το νέο κτίριο του σχολείου είναι διαθέσιμες να τις αξιοποιήσουν μαζί με τους καθηγητές τους με στόχο τη γνώση, ώστε να δουν καλύτερες ημέρες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι. Τέλος ευχήθηκε ψυχική και σωματική υγεία ευχαριστώντας το νέο διευθυντή του σχολείου για την πρόσκλησή του και Καλή Προκοπή σε όλους.

Ο νέος διευθυντής τους σχολείου, κ. Νικόλαος Περγαντής, ευχήθηκε Καλή Σχολική Χρονιά σε Όλους και υποδέχθηκε τους γονείς σε μισάωρη συνομιλία στην άνετη και ευήλια αίθουσα των καθηγητών. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου είχε ετοιμάσει κέρασμα για όλους, ενώ μετά την παραλαβή των βιβλίων οι μαθητές επέστρεψαν σπίτι τους με την καλή συνεργασία του ΚΤΕΛ Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αξιέπαινη είναι η έγκαιρη ανακοίνωση του σχολείου να προσέλθουν οι μαθητές με σχολικές τσάντες και σακίδια σε μια κίνηση ελάττωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

Αναστασία Πατρινού-Παπαϊωάννου,
M.ScF.Χρηματοοικονομικά

Ο Γ. Γραμματέας

Ευάγγελος Τρουγκάκος,
M.Sc.Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΣΥ