Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στον FLY

Στην πρωινή ζώνη του FLY μίλησε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σχολίασε το αποτέλεσμα των Γαλλικών Εκλογών, τονίζοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής επιλογής που έκαναν οι Γάλλοι πολίτες, ενώ αναφορικά με τις συμμαχίες και τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν στο θέμα της Ελλάδας, ο γνωστός πολιτικός απάντησε ότι πρέπει να περιμένουμε την επόμενη ημέρα.

Αναφορικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών, ο κύριος Σταϊκούρας εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση έφερε μία επιζήμια συμφωνία για τη χώρα, μιας και δεσμεύει τους Έλληνες πολίτες με μέτρα ακόμη και μετά το 2018. Φυσικά, όπως υπογράμμισε, η ΝΔ επιθυμούσε τη συμφωνία, αλλά η ανικανότητα και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα της χώρας, ο κύριος Σταϊκούρας επέμεινε πολύ στο θέμα του χρέους, για το οποίο τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο οτι το μνημόνιο αποτελεί ιδιοκτησία της χώρας κι έτσι η εκάστοτε κυβέρνηση έχει την ευελιξία να επιλέξει τον τρόπο, με τον οποίο θα “τρέξει” το πρόγραμμα.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει μέτρα – αντίμετρα, απέφυγε να πάρει θέση για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, μέχρι να δει το πλαίσιο που θα προκύψει, ενώ αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, σχολίασε ότι η γείτονα χώρα φέρεται συχνά με προκλητικό τρόπο, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα εθνικά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με νηφαλιότητα και σύνεση.