Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΣΤΑΤ – Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΛΣΤΑΤ και του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε τομείς όπως η διεξαγωγή στοχευμένων ερευνών, η ανάπτυξη ειδικών στατιστικών εργαλείων και η από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, υπέγραψαν ο Αθανάσιος Θανόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και οι Κωνσταντίνος Μασσέλος και Κυριάκος Σουλιώτης, πρύτανης και αναπληρωτής πρύτανης του πανεπιστημίου, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η συνεργασία των δύο φορέων εστιάζεται σε θέματα όπως:

– Η επεξεργασία, ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων, κυρίως στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της υγείας (πχ συμπεριφορές υγείας, χρήση υπηρεσιών υγείας κλπ) με χρήση state-of-the-art τεχνολογιών, όπως τα big data analytics, machine learning κλπ.

– Η ανάπτυξη ειδικών στατιστικών εργαλείων για τη συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων με έμφαση στον τομέα της υγείας.

– Η διεξαγωγή ειδικών, στοχευμένων ερευνών υγείας και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων.

– Η στοχευμένη σύνδεση της έρευνας με την εκπαίδευση σε τομείς όπου υπάρχει κρίσιμη μάζα ερευνητικού δυναμικού, με ειδικό ενδιαφέρον στον κλάδο της υγείας.

– Η από κοινού διοργάνωση ημερίδων/συνεδρίων, που ως στόχο θα έχουν τη διάχυση της γνώσης στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και σε διάφορους κοινωνικούς φορείς.

– Η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας, η οποία θα διευκολύνει και θα προάγει την έρευνα, μέσα από τη συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα.

– Η συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, η ενίσχυση της θεωρητικής και πρακτικής άσκησης των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.