Λύκοι – Λακωνικός: 62 – 69 | Κέρδισε και … ξεφυγε!

5 στα 5 για το Λακωνικό!

Μόνος πρώτος στη βαθμολογία!

Άνοιξε η … ψαλίδα από το δεύτερο!

Πέντε στις πέντε νίκες για το Λακωνικό, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Σπάρτης, επικράτησε των Λύκων με 62 – 69, παρέμεινε στην πρώτη θέση και παράλληλα διεύρυνε τη βαθμολογική διαφορά από τους συναγωνιστές, μετά και τις ήττες της Μονεμβασιάς και του Φιλαθλητικού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Θανάση Σκιαδά είχαν να αντιμετωπίσουν την … επί 40 λεπτά ζώνη των Λύκων, κάτι που έκαναν με επιτυχία, καθώς μετά την κρυάδα του πρώτου δεκαλέπτου και τη διαφορά που έχτισαν οι γηπεδούχοι, ο Λακωνικός επέστρεψε παίζοντας καλό μπάσκετ, δίχως βέβαια να αποφεύγει τα ανόητα λάθη.

Καθοριστικό δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν το τρίτο, καθώς μετά την ανάπαυλα, ο coach Σκιαδάς έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον … ψηλό, Ανδρέα Προφύρη, να μαρκάρει το play maker των Λύκων, το οποίο είχε πάρει πάνω του με επιτυχία τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Το κόλπο … έπιασε και ο Λακωνικός με ένα σερί κατάφερε να χτίσει διαφορά 10 πόντων, την οποία κρατούσε με αυξομοιώσεις μέχρι το τέλος του αγώνα και το τελικό 62 – 69.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή του Χρήστου Γκουβάτσου στους αγωνιστικούς χώρους.

Στο βαθμολογικό κομμάτι, ο Άρης Σκάλας μετά τη σημαντική νίκη επί του Φιλαθλητικού ανέβηκε στη δεύτερη θέση και συγκατοικεί με τον Αστέρα Βλαχιώτη και τη Μονεμβασιά.

Το ταμείο
Ο Λακωνικός δείχνει ικανός για σημαντικά πράγματα φέτος, καθώς μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες και συνεχίζει να έχει την καλύτερη επίθεση (317 πόντους) και την καλύτερη άμυνα (245). Ακολουθεί το μεγάλο derby κόντρα στη Μονεμβασιά, το οποίο οι παίκτες του Θανάση Σκιαδά οφείλουν, αν θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου, να χτυπήσουν στα ίσα και να δημιουργήσουν ένα μαξιλάρι ασφαλείας.

Δεκάλεπτα | Α: 17-13 | Β: 36-30 | Γ: 43-48 | Δ: 62-69

Πώς έπαιξαν
ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ (Σκιαδάς): Μουχτερός 2, Γκουβάτσος, Μάνδρος, Θεοδωροπουλος, Προφύρης 6, Σφυρής 7, Χριστοδουλάκος 2, Μανιατάκος 14, Μπαχα 14(1), Αγγουρας 13(1), Λεφακινης 9(2), Ξανθάκος 2.

Αποτελέσματα 5ης Αγωνιστικής
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ – ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ 46-48
ΑΠΟΕΛ – ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ 52-58
ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ – ΑΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 69-52
ΑΠΣ ΛΥΚΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ – ΑΣ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ 62-69

Πρόγραμμα 6ης Αγωνιστικής
ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ
ΑΠΟΕΛ – ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ – ΑΠΣ ΛΥΚΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΑΣ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ – ΑΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Βαθμολογία
ΑΣ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ 10
ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 8
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ 8
ΑΟ ΜΟΝΕΜΒ. ΚΑΣΤΡΟ 8
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ 7
ΑΠΣ ΛΥΚΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ 7
ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ 7
ΑΠΟΕΛ 5