Λακωνία | Έπληξε καλλιέργειες το χθεσινό χαλάζι

Προβλήματα σε καλλιέργειες και οικοσκευές προκάλεσε η χθεσινή χαλαζόπτωση σε περιοχές των δήμων Ευρώτα και Μονεμβασιάς, σύμφωνα με ακροατές του FLY, οι οποίοι κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές στην παραγωγή. Μάλιστα, οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν μικρής έκτασης κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ο καιρός
Για σήμερα Πέμπτη, ενώ στα Δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε αραιές νεφώσεις που για λίγο θα πυκνώσουν με παροδικές χιονοπτώσεις, στις υπόλοιπες Ανατολικές και Νότιες περιοχές αναμένεται συννεφιά με χιονόνερο στα πεδινά, χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, πυκνότερες στην Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά στα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τέλος στην Κρήτη. Βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Νοτιότερες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, με ολικό παγετό κατά τόπους στα Κεντρικά και Βόρεια, θα κυμανθεί από -6 έως 7, στα Κεντρικά από -5 έως 4 , στις Κυκλάδες, την Κρήτη και Δωδεκάνησα από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι Βοριάδες θα φτάσουν στα Δυτικά τα 6 με 7 μποφόρ, αλλά στα Ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο τοπικά τα 9 και ενδεχομένως ακόμα και τα 10 μποφόρ.