Κλείνουν 4 στα 10 αστυνομικά τμήματα! Τι γίνεται στη Λακωνία;

Καλλικρατικό λίφτινγκ περιλαμβάνει το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που βάζει λουκέτο ή συμπτύσσει περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χωρίς ουσιαστική ή τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση. Στο νομό Λακωνίας, όπως φαίνεται θα μείνουν 8 Αστυνομικά Τμήματα και 2 Αστυνομικοί Σταθμοί.

«Κλείνουν 4 στα 10 τμήματα»

«Δεν θα σώσει την κατάσταση από την λειψανδρία. Γίνεται απλά μια αναδιάταξη του προσωπικού, ένα μικρό λίφτινγκ. Καταργείται το αρμόδιο τμήμα προστασίας επισήμων της Κρατικής Ασφάλειας και οι περίπου 1.000 αστυνομικοί εντάσσονται στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων. Στην επαρχία καταργούνται αστυνομικά τμήματα παραμεθόριων περιοχών με την αστυνόμευσή τους να υπάγεται σε υπηρεσίες που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από αυτές» επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης Κατσιαμάκας.

Αντίστοιχα «λουκέτα» και συμπτύξεις γίνονται και σε αστυνομικές υπηρεσίες της επαρχίας. Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και Τροχαίας που απομένουν συνολικά στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις έχουν ως εξής: Φθιώτιδα 13 και ένας Αστυνομικός Σταθμός, Βοιωτία 10 και ένας, Εύβοιας 13 και 3, Ευρυτανίας 3 και 3, Φωκίδας 7 και ένας, Αχαΐας 15, Αιτωλίας 7 και ένας, Ακαρνανίας 11 και ένας, Ηλείας 12 και 3, Κέρκυρας 11 και 2, Ζακύνθου 4, Κεφαλληνίας 6 και 2, Λευκάδας 5 και ένας, Αρκαδίας 10, Αργολίδας 9, Κορινθίας 11 και ένας, Λακωνίας 8 και 2, Μεσσηνίας 10, Κυκλάδες 11 και 15 Αστυνομικοί Σταθμοί, Α’ Διεύθυνση Δωδεκανήσου 12 και 6, Β΄ Διεύθυνση Δωδεκανήσου 10 και 5, Χανίων 13 και ένας, Ρεθύμνου 9 και ένας, Ηράκλειο 16 και ένας, Λασίθι 7 και 3.