Κεραυνοί κατά της αστυνομίας για το τροχαίο στα Φιλιατρά

Δεν έχει γίνει καμία έρευνα από την Αστυνομία και αν δεν έψαχνε ο ίδιος να βρει το φορτηγό κανένας δεν θα είχε ασχοληθεί. Αυτό καταγγέλλει στην “Ε” ο Χρήστος Σαπέρας πατέρας του 23 μηνών αγοριού που το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής χτυπήθηκε από φορτηγό, όταν ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και κατέβηκε από το πεζοδρόμιο σε δρόμο των Φιλιατρών.

Ο πατέρας επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε να ακουστεί η δική του άποψη για το συμβάν κατηγορώντας την Αστυνομία της Κυπαρισσίας ότι έμεινε… αμέτοχη.

Αν και η επίσημη πληροφόρηση της “Ε” είναι ότι ο οδηγός του φορτηγού εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς δύο ώρες μετά και υπάρχει μάρτυρας ο οποίος διαβεβαιώνει πως συνέχισε την πορεία του επειδή δεν κατάλαβε τι έγινε, ο κ. Σαπέρας επιμένει για το αντίθετο.

Ο ίδιος μιλά για τροχαίο με εγκατάλειψη και καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί δεν έλεγξαν τον ταχογράφο του φορτηγού και αν ήταν υπέρβαρο, ενώ δεν τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Επιπλέον όταν πήγε να το καταγγείλει ο αστυνομικός στο τμήμα Τριφυλίας τον έδιωξε με φωνές “για να περάσει έξω”. Σύμφωνα δε με την δική του εκδοχή, ένα δικό του τηλεφώνημα σε συγγενή του σε νταμάρι της περιοχής οδήγησε στο ποιος ήταν ο οδηγός και το φορτηγό φορτωμένο με χαλίκι που προκάλεσε το συντριπτικό κάταγμα στο πόδι του παιδιού του. Ο πατέρας αρνείται και την εκδοχή του μάρτυρα ο οποίος ακολουθούσε το φορτηγό με ένα αγροτικό αυτοκίνητο, επιμένοντας ότι σίγουρα ο φορτηγατζής είδε από τον καθρέφτη ότι χτύπησε το παιδί του. Πάντως, σε βάρος του οδηγού έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία και έχει μεταβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές Κυπαρισσίας, που άλλωστε έδωσαν και την εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 23 μηνών αγόρι βγήκε από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, αλλά -σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα του- βιώνει μετατραυματικό σοκ και θα πάει σε ψυχολόγο. Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να επιστρέψει στο Καραμανδάνειο και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του κατάγματος.

Νικολέττα Κολυβάρη