Καταδίωξη στην Εθνική Πατρών – Πύργου!

Του Γιάννη Σπυρούνη

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου. Αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν ένα αγροτικό φορτηγάκι μεγάλου κυβισμού και θεωρείται θαύμα πως δεν υπήρξαν θύματα. Σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων οι δράστες κινήθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ανάγκασαν τους αστυνομικούς να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό έως τα Σαγέικα. Εκεί οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και χάθηκαν πεζή μέσα στο σκοτάδι.

Το αγροτικό φορτηγάκι εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή του Κατακόλου. Παρακολουθήθηκε από συμβατικό όχημα της Ασφάλειας και όταν οι επιβαίνοντες ΡΟΜΑ αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς πάτησαν γκάζι για να κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό. Παράλληλα υπήρξε κινητοποίηση από ισχυρές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας σε όλο το μήκος της ΕΟ Πατρών – Πύργου. Οι δράστες περνούσαν τις διασταυρώσεις χωρίς να υπολογίζουν αν υπάρχει κάποιο άλλο αυτοκίνητο, παραβιάζοντας προτεραιότητα και ερυθρούς σηματοδότες. Πέρασαν τα όρια της Ηλείας με την Αχαΐα και κατευθύνθηκαν προς τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στα Σαγέικα όπου εγκατέλειψαν το φορτηγάκι και χάθηκαν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε αυτό βρέθηκαν κοσμήματα για τα οποία διενεργεί έρευνα η Ασφάλεια Πύργου, από που τα πήραν οι δράστες.