Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Σπαρτιάτες Δρομείς στην Ψάθα

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 , ο σύλλογος Σπαρτιάτες Δρομείς εκπροσωπήθηκε επάξια από τρία μέλη του στους αγώνες των 100χλμ και 50 χλμ που πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της Ψάθας. Ο συγκεκριμένος αγώνας πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα υπεραπόστασης όπου διανύεις την απόσταση των 10 χλμ επί της παραλιακής οδού μέχρι την συμπλήρωση της απαιτούμενης απόστασης. Οι δρομείς βέβαια φέτος δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την ανιαρότητα της διαδρομής αλλά να αντιμετωπίσουν και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπλητταν την περιοχή για τις πρώτες ώρας του αγώνα. Η πολύ δυνατή βροχή σε συνδυασμό με τους ανέμους 6 μποφόρ και έναν μικρό ανεμοστρόβιλο που δημιουργήθηκε έκαναν τη διαδρομή αρκετά δύσκολη αφού τα λιμνάζοντα νερά επί του δρόμου , οι πέτρες που είχαν κατολισθήσει καθώς και μέρη του δρόμου που είχαν μετατραπεί σε χείμαρροι εκτονώνοντας τα όμβρια νερά από τα γειτονικά βουνά προς τη θάλασσα. Παρότι οι συνθήκες του αγώνα θα επέτρεπαν την αναβολή του , λόγω όμως της σταδιακής του βελτίωσης , συνεχίστηκε κανονικά με τα ακόλουθα αποτελέσματα για τους δρομείς μας.

Ο Τάσος Καραμπάτος έλαβε μέρος στο αγώνισμα των 100χλμ. όπου κατέλαβε την πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Έκανε τον εκπληκτικό χρόνο των 8h:09m:10s κατακτώντας άλλη μια πρόκριση για συμμετοχή του στο Διεθνή αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αφού έκανε γρηγορότερα από τις 10 ώρες , στερώντας του όμως την ευκαιρία να μπορεί να συμμετάσχει στον συγκεκριμένο αγώνα εξαιρούμενος της διαδικασίας κλήρωσης αφού το κριτήριο είναι 8 ώρες.

Στα 50 χλμ έλαβαν μέρος ο Βλαχάκος Παναγιώτης με χρόνο 4h:26:m:42s κατέλαβε την 9η θέση και ο Γιάννης Πλευρίτης με χρόνο 5h:10m:13s κατέλαβε την 23η θέση.

Συντελεστές βέβαια στην όλη προσπάθεια ήταν δύο μέλη του συλλόγου μας ο Γιάννης Δημόπουλος και ο Ηλίας Καππάκος όπου ως μονάδα υποστήριξης συνέβαλλαν τα μέγιστα στους αθλητές συγκεντρώνοντας το θαυμασμό όλων των παρευρισκομένων για την οργάνωση και τη ταχύτητα που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους προς αθλητές τους.

Τους ευχαριστούμε όλους για την άξια εκπροσώπηση τόσο του συλλόγου μας όσο και της πόλης μας και ευχόμαστε καλή αποκατάσταση και καλή συνέχεια στην επίτευξη των επόμενων στόχων.