ΒΙΝΤΕΟ: Άκρως επιτυχημένη η Ημερίδα για το γλοιοσπόριο στη Σπάρτη

Το γλοιοσπόριο ειδικά τη ελαιοκομική χρονιά που μας πέρασε δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα τόσο σε θέματα ποσότητας όσο και σε θέματα ποιότητας. Σε πολλές περιοχές του Νομού τα προβλήματα ήταν τόσο μεγάλα που επηρεάστηκε σχεδόν το σύνολο της παραγωγής αφήνοντας πολλούς καλλιεργητές χωρίς εισόδημα.

Το γλοιοσπόριο φαίνεται ότι έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα του ελαιοπαραγωγού και ειδικότερα σε χρονιές με πολλές υγρασίες κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει.

Όλα αυτά τα θέματα συζητήθηκαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στην ημερίδα με θέμα «Το γλοιοσπόριο της ελιάς».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ως ομιλητές ο κος Επαμεινώνδας Παπλωματάς Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας τ. Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κος Διονύσιος Περδίκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, ο κος Απόστολος Κλοντζάρης Γεωπόνος Γενικός Διευθυντής Τομέα Επιστήμης Γεωργίας Βayer και ο κος Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Αραχωβίτης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου κος Μανώλης Γιαννούλης.

Την ημερίδα συντόνισε ο Γεωπόνος σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων κος Ιωάννης Γρηγοράτος.

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τους παραγωγούς.

Δείτε την εκδήλωση στο video που ακολουθεί

https://www.facebook.com/flynews.gr/videos/649413625513899/