Ενίσχυση Συστήματος Υγείας Ν.Λακωνίας επί της 6μηνης θητείας του Λεωνίδα Γρηγοράκου ως Αν.Υπουργού Υγείας

1) Ενίσχυση με 21 νοσηλεύτριες μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με σύμβαση στα Νοσοκομεία Σπάρτης, Μολάων, στα Κ.Υ. Βλαχιώτη, Νεάπολης και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου, χωρίς τις οποίες, βασικές κλινικές όπως η Παθολογική και η Χειρουργική θα είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.

2) Ολοκλήρωση 5 μετατάξεων νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων που ήταν παγωμένα και είχαν απορριφθεί . Ανακλήθηκαν με εντολή του κ. Γρηγοράκου οι αποσπάσεις-μετακινήσεις 2 νοσηλευτριών (Φουντά & Τερζοπούλου) του Νοσοκομείου Μολάων, οι οποίες μετά τον αρχικό τους διορισμό είχαν αποσπαστεί σε Λειβαδιά και Κόρινθο αντίστοιχα. Στις 29.06.2015 με εντολή(ΑΠ:19475) του νέου διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Γιαννόπουλου μετακινήθηκε εκ νέου η κα Τερζοπούλου στο ΓΝ Κορίνθου!!!!

3) Ενίσχυση με ασθενοφόρα στα Κ.Υ. Βλαχιώτη και Νεάπολης καθώς και παράδοση κινητής μονάδας στο τομέα ΕΚΑΒ των Μολάων.

4) Ολοκλήρωση προκήρυξης του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ των 200 διασωστών-οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων εκ των οποίων με προσωπική παρέμβαση του κ. Γρηγοράκου ,στον οποίο άνηκε η αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ, 5 θέσεις αφορούν το Νομό Λακωνίας. Ήδη ορκίστηκαν και αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους.

5) Με προσωπική παρέμβαση του κ. Γρηγοράκου, ο Νομός Λακωνίας για τους επικουρικούς ιατρούς χαρακτηρίστηκε νομοθετικά ως άγονος, με αποτέλεσμα η προκήρυξη των θέσεων για τους επικουρικούς ιατρούς να είναι για 3 έτη και όχι για 1.

6) Εκτός των Παθολόγων (7 φορές), προκηρύχτηκαν θέσεις επικουρικού αναισθησιολόγου, ουρολόγου, χειρουργού, γυναικολόγου, εκ των οποίων 2 ήδη παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Λάκωνες πολίτες.

7) Με εντολή του κ. Γρηγοράκου στο ΚΕΣΥΠΕ/Υπ.Υγείας, εγκρίθηκε η κατ’ εξαίρεση προκήρυξη δύο(2) θέσεων ιατρών Παθολόγων και δύο(2) θέσεων ιατρών Καρδιολόγων. Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ του Υπ. Υγείας τι έκανε και πόσο έχει προχωρήσει αυτές τις προκηρύξεις;

8) Έγινε σύσταση του νέου Κ.Υ. Καστορείου με οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων με μεταφορά μηχανημάτων και εγκεκριμένο προϋπολογισμό από το Υπ. Οικονομικών. Τι έκανε η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε επίπεδο 6ης ΥΠΕ όσο και σε επίπεδο Υπ. Υγείας για την περαιτέρω ολοκλήρωση λειτουργίας του Κ.Υ. ;

9) Με ενέργειες του κ. Γρηγοράκου, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σπάρτης, προχώρησαν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Σπάρτης.

10) Σε συνέχεια της επιστολής του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου για τη δημιουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σπάρτης, με εντολή του κ. Γρηγοράκου, κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών με επικεφαλής τον διευθυντή του τμήματος του Υπουργείου Υγείας, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Σπάρτης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η χωροθέτηση της ΜΕΘ.

Ακολουθεί η επιστολή του κυρίου Α.Μαρτίνου

ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Υπόψιν: 1.          Υποδιοικητή 6Ης ΥΠΕ κ. Αντωνακόπουλο

  1. Διοικήτρια Νοσοκομείου Σπάρτης κα. Παπαγεωργίου

 ΑΠΟ: ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 29/12/2014

 Αξιότιμε κε. Υποδιοικητή,

Σε συνέχεια της επιστολής σας με ημερομηνία 22/12/2014 η οικογένειά μου αναγνωρίζει τις ανάγκες για την κατασκευή και ανάπτυξη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) στο Νοσοκομείο Σπάρτης και σας ενημερώνω ότι θα προχωρήσουμε σε συνεισφορά που θα αφορά τον εξοπλισμό της Μ.Ε.Θ. έτσι ώστε να είναι σύντομα διαθέσιμος για τους ασθενείς.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ