Ελληνικά επίκαιρα … Του Βαγγέλη Μητράκου

ΑΓΩΓΕΣ : Η ΘΗΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.
Η βιομηχανία των “Δικαστικών Αγωγών” εναντίον ΜΜΕ , δημοσιογράφων αλλά κι ενεργών πολιτών που τολμούν να υψώσουν ανάστημα είναι το βαρύ χέρι της εξουσίας , η οποία δεν ανέχεται την κριτική και τον δημόσιο έλεγχο . Είναι χαρακτηριστικό πως οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται , αλλά οι “Αγωγές” ζουν και βασιλεύουν ! Γι’ αυτό λέμε ότι η σημερινή “Δημοκρατία” ουδεμία σχέση έχει με τη Δημοκρατία της Αρχαίας Αθήνας όπου , όταν κάποτε ο Αριστοφάνης έγραψε τους «Ιππής» και ο Κλέων ο Βυρσοδέψης (που ήταν το «υποκείμενο» της εν λόγω σάτιρας) τον έσυρε στα δικαστήρια. , οι δικαστές όχι μόνον δεν καταδίκασαν τον Αριστοφάνη , αλλά υποχρέωσαν τον Βυρσοδέψη να γίνει χορηγός στην επόμενη κωμωδία του μεγάλου κωμωδιογράφου” !!!

ΚΥΠΡΙΑΚΟ : «O ΦΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΑΓΚΑΛΙΑ…»
42 χρόνια μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο , τη σφαγή , την προσφυγιά και την κατάληψη του 36% του νησιού , έγινε πρόσφατα πολυμερής διάσκεψη στη Γενεύη όπου ο σφαγέας κατακτητής κλήθηκε να συνομιλήσει ισότιμα με το θύμα του !!! Κι αυτό γιατί έτσι το επέβαλαν τα «αφεντικά» και οι διεθνείς οργανισμοί , οι οποίοι , αν ήθελαν , θα είχαν δώσει δίκαιη λύση στο κυπριακό , βάζοντας τα δυο πόδια της Τουρκίας σε ένα παπούτσι . Δεν ήθελαν , όμως , ούτε θέλουν . Εκείνο που επιδιώκουν είναι μια λύση νομιμοποίησης των τετελεσμένων σε βάρος της ελεύθερης Κύπρου και της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας και των δικών τους οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή . Κατά τ’ άλλα είμαστε μέλη του ΟΗΕ , του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης …τρομάρα μας ! Μια ζωή ταπεινωμένοι και Χατζηαβάτηδες . Και μυαλό δεν βάζουμε !
ΥΓ: Κάποιοι κύκλοι έσπευσαν να υψιπετάξουν «κελαηδώντας» ότι «επιτέλους θα δοθεί δίκαιη λύση» και «μπράβο !!!» και «ζήτω !!!» , κλπ , κλπ . Ήρθε όμως την επομένη ο Ερντογάν και τους προσγείωσε ανώμαλα διακηρύσσοντας ότι : ” Θα είμαστε στην Κύπρο για πάντα” !!!
Αυτά , για να μην ξεχνιόμαστε !!!

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ
Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ , η Βρετανία και η Γαλλία αποφάσισαν να διαγραφούν τα χρέη της Γερμανίας προς τους ελεύθερους Λαούς ! Στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 , από τους πρώτους στην Ευρώπη , έσπευσε η Ελλάδα του Κων/νου Καραμανλή να «κουρέψει» τα γερμανικά χρέη προς την Ελλάδα , υπογράφοντας την περίφημη συμφωνία του Λονδίνου στις 27-2-1953 . Όχι μόνον δεν διεκδίκησε τα χρήματα που χρωστούσαν οι Γερμανοί – λόγω των καταστροφών τού πολέμου και των αναγκαστικών δανείων – αλλά τους χάρισε και τα αναγνωρισμένα χρέη , τα οποία είχαν απέναντι στην Ελλάδα πριν από τον πόλεμο . Η Γερμανία, απαλλαγμένη από τα χρέη της, «εκτοξεύτηκε» στην ανάπτυξη και η Ελλάδα, έχοντας υποστεί μια πρωτοφανούς εντάσεως καταστροφή , «μαράζωσε» ακόμα πιο πολύ. Το αποτέλεσμα είναι το γνωστό: Η «νικήτρια» Ελλάδα παρέμεινε μέσα στις λάσπες με τα κάρα και η Γερμανία «έχτισε» ξανά τη βιομηχανία της , για να φτάσουμε στο «σήμερα» όπου η Γερμανία αξιοποιώντας τις ελληνικές κυβερνήσεις που υπογράφουν δουλικά μνημόνια καταστροφής στραγγαλίζει την Ελλάδα και τον Λαό της .

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Δείτε πως λειτουργούν τα συστήματα εξουσίας :
– Από τη μια , ένας πρωθυπουργός που δηλώνει “ΑΘΕΟΣ” (δικαίωμά του) προστρέχει σε θρησκευτικές εκδηλώσεις (βλέπε Φώτα) για να γράψει εκλογικούς πόντους !
-Από την άλλη , οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας τον αποδέχονται με φιλιά , αγκαλιές και “ρεβεράντζες” , γιατί προφανώς έτσι επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα !
‘Οπως λέει κι ο σοφός λαός : “Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο”!!!
Και μην πουν κάποιοι για θεσμικούς ρόλους και τα τοιαύτα , γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι , σύμφωνα με τη διδασκαλία των Πατέρων , κάθε μορφή ιεροπραξίας που γίνεται από τους κανονικούς λειτουργούς της Εκκλησίας για αγιασμό και σω¬τηρία των πιστών θεωρείται ως Μυστήριο κι όχι ως τυπική , κοσμική , θεσμική εκδήλωση ή πασαρέλα πολιτικών μανεκέν .

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Κάθε νέα χρονιά είναι μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα , για αναθεώρηση αντιλήψεων και λήψη νέων αποφάσεων γνώμονα πάντα τη βελτίωση της κοινωνικής πραγματικότητας και της ζωής μας εν γένει . Για να γίνει αυτό , όμως , πρέπει , από άβουλοι και παθητικοί παρατηρητές των τεκταινομένων να μεταβληθούμε σε πολίτες ενεργούς , δραστήριους και αποφασισμένους , χωρίς παρωπίδες και ψυχώσεις κάθε είδους .Ενεργός πολίτης είναι ο υπεύθυνος κι ενημερωμένος πολίτης , αυτός που ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του , που εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία και στη διαμόρφωση των πολιτικών που αφορούν τη ζωή του . Ο ενεργός πολίτης ενημερώνεται για τα κοινά , είναι πάντα παρών στις δράσεις αλληλεγγύης , ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος , αναζητά πληροφορίες , φιλτράρει την είδηση , συμμετέχει στο χώρο της δημόσιας συζήτησης και παίρνει θέση , ασκώντας κριτική στις αποφάσεις και στις πολιτικές , από τις οποίες εξαρτάται το παρόν και το μέλλον του τόπου και των πολιτών .

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ , λοιπόν !

Βαγγέλης Μητράκος