Εκπαίδευση από την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας για το Κέντρο “Εξέλιξη”

Μία ακόμα επιστημονική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας και από το Σύλλογο παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες ‘’Αριάδνη΄΄στην Αθήνα και το επιστημονικό προσωπικό του τομέα Ειδικής Διαπαιδαγώγησης από το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου ‘’Εξέλιξη΄΄ βρέθηκε εκεί!!Μέσα στα πλαίσια της δια βίου επιμόρφωσης, η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας επιμορφώθηκε στις πιο σύγχρονες μεθόδους παρέμβασης για παιδιά με Δυσλεξία.

Οι αρχές της διορθωτικής αγωγής των μαθησιακών δυσκολιών, εντάσσονται μέσα στα εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης που πρέπει εφαρμόζονται από τους ειδικούς παιδαγωγούς και από τους παιδαγωγούς διαφοροποιημένης μάθησης .

Εμείς, λοιπόν, στο Κέντρο “Εξέλιξη” πορευόμαστε σύμφωνα με αυτά που ορίζει η Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας, θέλοντας να δώσουμε μία άλλη οπτική στην εκπαιδευτική διαδικασία και να βοηθήσουμε τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να βρουν τα δικά τους φτερά και να πετάξουν μακριά .!!

Σέβομαι τη Δυσλεξία!!

Αναγνωρίζω τα συμπτώματα!

Αποδέχομαι τις ιδιαιτερότητες της μάθησης για παιδιά με δυσλεξία!

Αντιμετωπίζω αποτελεσματικά τη Δυσλεξία εξατομικεύοντας, προσαρμόζοντας το διδακτικό υλικό και το περιβάλλον μάθησης. Υιοθετώντας τη διαφοροποιημένη παιδαγωγική στην πράξη!
Αγκαλιάζω, τελικά τη δυσλεξία!!

Διεπιστημονική Ομάδα
Κέντρου “Εξέλιξη”