Δύο κρουαζιερόπλοια στην Καλαμάτα

Τα κρουαζιερόπλοια “ISLAND SKY” και “ALBATROS” κατέπλευσαν χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας. Οι επιβάτες του δευτέρου περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, ως επί το πλείστον, ενώ επισκέπτες και από τα δύο σκάφη επέλεξαν εκδρομές στη γύρω περιοχή. Όπως αναφέρει το tharrosnews, τους επιβάτες αμφοτέρων των σκαφών υποδέχθηκε κλιμάκιο του Δήμου Καλαμάτας. Στους επισκέπτες που περιηγήθηκαν την πόλη, προσφέρθηκαν χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της Καλαμάτας και της περιοχής της, όπως και τουριστικές πληροφορίες.

Τα στοιχεία επίσκεψης των δύο πλοίων έχουν ως εξής:
1) M.S. “ISLAND SKY”, σημαίας Μπαχάμες. Κατάπλους: 8.30, απόπλους: 18.00. Επιβάτες: 87. Πλήρωμα: 74. Λιμάνι προέλευσης: Ρέθυμνο. Λιμάνι Προορισμού: Αργοστόλι. Οι επιβάτες επέλεξαν να εκδράμουν με δυο λεωφορεία για Μυστρά και ένα για Μάνη.

2) Μ.S “ALBATROS”, σημαίας Μπαχάμες. Κατάπλους: 12.00, απόπλους: 20.00 Επιβάτες: 756. Πλήρωμα: 355. Λιμάνι προέλευσης: Μύκονος. Λιμάνι προορισμού: Ιθάκη. Ορισμένοι επιβάτες του επέλεξαν εκδρομή σε Πύλο και Μεθώνη με 5 λεωφορεία, ενώ οι υπόλοιποι περιηγήθηκαν την Καλαμάτα.