Δίχως τέλος οι συλλήψεις! Εγκληματικές οργανώσεις στην Πελοπόννησο!

Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθόσον αφαίρεσε από κατάστημα ρούχων, στο Εμπορικό Πάρκο Κορίνθου ενδύματα. Από την έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση των Αρχών Αλβανίας, για παραβάσεις του Ν. περί ναρκωτικών και τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη, πράξεις που τέλεσε στην Αλβανία.

Χθες 2.10.2016 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, 39χρονος ημεδαπός, προκάλεσε φθορές σε γραφεία Ιερού Ναού και δύο επιχειρήσεων. Ο 39χρονος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης και στη συνέχεια οδηγήθηκε αρμοδίως.

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και την περαιτέρω προώθηση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Εύβοιας και Ηλείας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 12 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι ημεδαποί, από τους οποίους 10 άνδρες, ηλικίας από 21 έως 72 ετών και 2 γυναίκες, ηλικίας 48 και 53 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 8 ακόμα μέλη της σπείρας, 4 ημεδαποί και 4 υπήκοοι Αλβανίας.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων και αναλύσεις του προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), διακριβώθηκε η δράση διασυνδεδεμένων εγκληματικών δικτύων, που ενέχονται στην καλλιέργεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.

Όπως προέκυψε η οργάνωση διέθετε εσωτερική δομή, με ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της και διακριτούς – προκαθορισμένους ρόλους στους επιμέρους τομείς της εγκληματικής της δράσης.

Για την πλήρη αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί σκύλοι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν:

• 2 φυτείες κάνναβης και εκριζώθηκαν 422 δενδρύλλια, στην Εύβοια,
• 343 δενδρύλλια καννάβεως και 320 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, στην Ηλεία καθώς και
• ποσότητες κάνναβης και οπλισμός, σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα των εμπλεκομένων ατόμων σε περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας και της Αττικής.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 765 δενδρύλλια κάνναβης, με πλήρη εξοπλισμό καλλιέργειας (ποτιστικά λάστιχα, σκαπτικά εργαλεία, λιπάσματα κ.λ.π.),
 323 κιλά και 958,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 6 ζυγαριές ακρίβειας,
 8 τσιγαριλίκια και μικροποσότητα ηρωίνης,
 6 οχήματα (τέσσερα αυτοκίνητα φορτηγό, και μοτοσικλέτα),
 καραμπίνα, περίστροφο και αεροβόλο πιστόλι,
 79 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
 το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ και
 9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Στην υπόθεση ενέχονται άλλα 162 άτομα, τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στο 5ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστη συνεργό του.
Επιπλέον, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων, από τις Αλβανικές Αρχές. Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, ο 36χρονος μαζί με άγνωστη συνεργό του, στο 5ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, μπήκαν σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων και αφαίρεσαν είδη ένδυσης. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν τον 36χρονο λίγο αργότερα και τον συνέλαβαν, ενώ τα ανωτέρω αφαιρεθέντα είδη ένδυσης, βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 36χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε, πλήθος ειδών ένδυσης και υπόδησης, ως προερχόμενο από τη τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Όπως επιπλέον προέκυψε, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε και Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για παραγωγή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών και για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη, πράξεις που έγιναν την 9.5.2014 στην Αλβανία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ταυτοποίηση της συνεργού του 36χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, 28χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, διέρρηξε κατάστημα-υπεραγορά ημεδαπής και αφαίρεσε τέσσερις συσκευασίες καπνού.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά Συνελήφθησαν, χθες (2.10.2016) βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί, μία 35χρονη και ένας 38χρονος, αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, χθες (2.10.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφαίρεσαν τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο. Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και το κινητό τηλέφωνο, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στη ιδιοκτήτριά τους, ενώ στην κατοχή του 38χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, μία 48χρονη και ένας 19χρονος, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, της 48χρονης και του 19χρονου, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Ναντ Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο Διαβατήρια Αρχών Δημοκρατίας Κορέας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.