Βάθη | Χημικά, ΜΑΤ και … επεισόδια στην κινητοποίηση των αγροτών

Σε αναστολή, για την ώρα, της πορείας προς το Σύνταγμα αποφάσισαν οι Κρητικοί αγρότες, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στην πλατεία Βάθη όσο χρειαστεί, προκειμένου να συναντηθούν με τους αρμόδιους του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση του ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το τεταμένο κλίμα που προηγήθηκε με επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις και προσαγωγές αγροτών, δηλώνει διατεθειμένος να δεχτεί αντιπροσωπία των αγροτών σε διάλογο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα επιτρέψει κατάληψη και βανδαλισμούς.

Όπως αναφέρει το agronews, η άρνηση πυροδότησε νέες αντιδράσεις από τους Κρητικούς, που φωνάζουν συνθήματα « Να φύγουν τα ΜΑΤ από το υπουργείο, το υπουργείο είναι το σπίτι μας».

Σημειωτέον ότι έγιναν και κάποιες συλλήψεις. «Αν δεν ελευθερώσουν τα παιδιά που συνέλαβαν θα μπουκάρουμε στο υπουργείο, στη ΓΑΔΑ και στη Βουλή» φωνάζουν οι αγρότες.

Οι αγρότες της Κρήτης έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και περιμένουν απάντηση, ενώ έχουν καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματα και τις θέσεις τους στον αρμόδιο υπουργό.